Bra träningsredskap: topp 3 jag måste ha

Bra träningsredskap: topp 3 jag måste ha

26.08.2018

Det finns massor av bra träningsredskap ute på marknaden men jag tycker att det bara finns några få redskap som jag måste ha. Jag tränar oftast hemma med egen kroppsvikt som redskap, men träningsredskap kan ibland göra träningen effektivare och roligare. Här är tre bra träningsredskap – mina topp 3!

träningsredskap topp 3

Jag länkar till bra och billiga produkter i texten, tryck på priset antingen kronor om du bor i Sverige eller euro för Finland. Länkarna är affiliate-länkar, d.v.s. jag förtjänar några cent om du köper via dessa länkar, men det är samma pris för dig.

1. Tunt gummiband för pull-ups

Pull-ups är en bra kroppsviktsövning, men genom att komplettera med ett gummiband så får man mer mångsidig träning. Om du inte orkar göra en pull-up men vill lära dig, så är ett gummiband super att använda för att hjälpa dig på traven. Med ett gummiband kan du också träna flera repetitioner än du normalt orkar, och träna för t.ex. muskeluthållighet och hypertrofi. Det är också en cool känsla att orka göra många pull-ups på raken!

Köp egen: BLACC gummiband från Sportamore 89 SEK för medium / 8,94 € för medium, finns i olika tjocklekar.

De här är just nu på rea så jag beställde hem alla tre tjocklekarna själv när jag hittade dem – 25 € för alla tjocklekarna. Det går också super att kombinera flera gummiband med varandra. Ju tjockare gummiband och ju flera du använder – desto lättare blir det.

Läs mer:

pull-ups

2. Kettlebell

Kettlebell är min all-time favoritredskap, på grund av mångsidigheten i en enda liten kula! Jag har en liten åtta kilos kettlebell här hemma som jag använt mycket både när jag tränat med kunder och i egen träning. Men jag borde komplettera den med en 12 eller 16 kilos kula! Bara att släpa ut vikten där du vill träna och få till ett helt träningspass med en och samma vikt! /

Köp egen: 12 kg kettlebell från Sportamore, 799 sek / 59,00 € (rea på finska sidan). Gillar att denna har ett rejält handtag och mjukare hölje runt själva kulan för att skydda golven.

Läs mer:

Träningspass kettlebell

3. Lyftbälte

När det blir dags för mera gymträning för mig (ofta under vinterhalvåret) så blir jag alltid sugen på att lyfta tungt. När jag lyfter de allra tyngsta vikterna av marklyft och knäböj så brukar jag ibland använda bälte, eftersom jag då får bättre bålstöd. Jag har nyligen skaffat ett lyftbälte så nu är jag redo för säsongen!

Köp eget: Lyftbälte från Sportamore, ca 289 sek / ca 25,90 €

– Dessa var också på rea just nu – tips, tips! Det som är bra med just detta bälte är att det finns i olika storlekar, så man får ett som passar perfekt. Man väljer rätt storlek utgående från midjemåttet. På gymmet är alla bälten alltid för stora för mig, så jag är så nöjd med mitt egna bälte.

Märker att jag aldrig skrivit något inlägg om hur, när och varför man ska använda ett lyftbälte, så ett sånt är definitivt på kommande! Så länge kan du gärna läsa hur du får den perfekta knäböjen (tekniktips också i video där jag använder lyftbälte i slutet).

Marklyft är en övning där jag gärna använder lyftbälte i de tyngsta lyften.

Andra bra träningsredskap

Dessa träningsredskap är mina absoluta favoriter som jag inte kan vara utan. Och egentligen behöver jag inga andra träningsredskap när jag har dessa. 

Men skulle jag förlänga listan ytterligare så skulle nog en TRX och ett hantelset platsa….

Så sugen jag blev på att träna när jag skrev om träningsredskap! Men jag får nog vila idag – kroppen är otroligt sjuk efter en heldag kitesurfing igår med en del kraschar. Men snart så – den som väntar på något gott! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen