Härlig känsla av tunga marklyft

Härlig känsla av tunga marklyft

26.08.2014

Jag passade på att kika in till Crossfit Lauttasaari idag på morgonen eftersom vi sticker till Jakobstad idag så jag missar träningen på nya gymmet för resten av veckan. Idag var det 4 x4 marklyft som inledde träningen följt av ett tufft EMOM (every minute on the minute) med kettlebellsvingar och ryckböj (over head squat). Att lyfta så tungt som man gör i 4 x 4 är något jag inte gjort så mycket tidigare, men OJ så roligt det var! Den där känslan när man kopplar på alla muskler som finns i hela kroppen, och så samarbetar de musklerna som en stor, härlig orkestersymfoni och vikten stiger från marken. Underbart!

Att känna sig stark är för mig en stor motivationsmorot i träningen, och jag tror att det kommer bli mycket mera av den biten framöver.  På crossfit-gymmet är man inte rädd för att lasta på ordentligt med vikter! Sen spelar det ingen roll om man lyfter 20 kg eller 150 kg – huvudsaken är att man tränar på sin egen nivå, men utmanar sig själv så man får den där härliga, oövervinnerliga känslan!

crossfit lauttsaari marklyft

crossfit lauttsaari marklyft

Så träningen har ändrat lite för mig i och med mitt nya crossfit-gym, och snart kommer det att hända lite nytt här på bloggen också. Jag tänkte att jag från och med nästa vecka igen skulle börja med veckans övning och veckans utmaning, något nytt för varje vecka. Det kan handla om en ny övning jag vill du ska testa, ett visst träningspass du ska göra eller något att hålla i bakhuvudet under veckan. Jag kommer också inom de närmaste dagarna att skriva om hur man kan testa sin rörlighet med ryckböj, något som jag länge lovat skriva om men inte kommit mig för ännu. Något annat jag väntar på är min nya bloggdesign som min snälla man håller på fixar. Det börjar verkligen bli på tiden att förnya bloggutseendet lite.

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen