Gymnastik utomhus med min nya förebild

Gymnastik utomhus med min nya förebild

02.04.2016

Jag har en ny förebild. Det är alla äldre människor som är i fysiskt bättre form än 20-åringarna. Idag under årets första cykeltur i njutfart stannade jag till en stund och tränade i stängerna på stranden. Som sällskap fick jag en av mina nya förebilder, Rolle 83 år, som var riktigt nära att klara kippen. Han hade en styrka och explosivitet som jag aldrig trott att en 83-åring kan ha.

Jag berömde honom förstås, och förutom en trevlig pratstund om gymnastik (som han tränat flitigt som yngre) så fick jag också många bra tips för hur jag ska göra för att klara kippen. Kippen är den gymnastiska varianten av crossfitens muscle up, som jag de senaste åren tränat oregelbundet regelbundet för att få att sitta. Nu blir det bara att träna vidare!

Pratstunden med Rolle var definitivt dagens bästa. Jag insåg hur otroligt många historier, dolda talanger och erfarenheter som gömmer sig bakom utsidan på en pensionär – de har ju hunnit med så mycket mera än vi i den yngre ändan. Jag insåg också att man inte är äldre än man gör sig till. Jag vill också träna på kippen och stå på huvudet när jag är 83!

 

gymnastik ute

 

gymnastik ute

 

gymnastik ute

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Gymnastik utomhus med min nya förebild

  1. Magnus Skog skriver:

    Jag kanske inte är i lika god form som Rolle men en och annan 20 åring har jag sprungit förbi. Men det är annars en märklig känsla att jag med lätthet släpade hem ett rådjur 2015 i augusti mot augusti 1992 då jag var strax över 30 då kände jag mig helt färdig sträckan var ca 800 meter relativt lätt terräng ett rådjur väger ca 15 kg urtaget.
    Träning och bra mat verkar vara en nyckel till ett bra liv hoppas fler hittar den och låser upp dörren

    1. Lina skriver:

      Härligt att du är i sån bra form nu! Visst är det inspirerande att märka sina egna framsteg på det sättet. Fint skrivet om träning och kost som en nyckel till ett bra liv! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen