Red Bull Ragnarok 2014

Red Bull Ragnarok 2014

04.04.2014

Hej från Norge och Red Bull Ragnarok! Vi flög till Oslo igår och hyrde sedan en bil som vi körde upp med hit till Haugastol där snowkitetävlingen hålls. Tävlingen hölls idag, så vi packade in oss i bussar som tog oss till tävlingsplatsen uppe på en glaciär. Härligt soligt väder och otroligt fina vyer mötte oss, och racet startade även om vinden var riktigt svag.

Tyvärr var jag underriggad med min C-kite, så det blev nog inga nya race-rekord för min del. Faktum är att jag nog gick banan till fots längre än jag kitade, eftersom det blåste för lite. Det var inte bara en gång som jag lyfte upp draken från marken… Jag kämpade mig fram till andra porten i snön med kiten släpande efter mig innan jag gav upp och fick åka skoter tillbaka – vilket tog mig ungefär tre timmar! Jag var inte den enda som hade samma problem, utan i princip alla som inte hade ordentliga race-drakar hade svårt att hålla draken i luften. Jonathan kom runt ett varv innan han gav upp.

Men även om det det inte gick så snabbt idag så var det rätt så skönt ändå. Vädret var underbart, jag hade bra sällskap av andra kitare på vägen, och bra motion fick jag verkligen!

Red Bull Ragnarok

Red Bull Ragnarok

Red Bull Ragnarok

Red Bull Ragnarok

Red Bull Ragnarok

Red Bull Ragnarok

Red Bull Ragnarok

Jag har aldrig varit i Norge tidigare, men jag gillar verkligen vyerna här. Så otroligt vackert med alla berg och dalar. Vintern är ju inte så tokig ändå – iallafall så länge man kan snowkita! Imorgon ska vinden vara lite bättre så då blir det antagligen mera snowkiting. Inga fler tävlingar, men förhoppningsvis mera action!

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Red Bull Ragnarok 2014

  1. Maya Persson skriver:

    Sweet! Hade vart så värt att åka o se racet. Borde vara grymt mäktigt med så mycket drakar i luften. Såg du hur det gick för Kevin Langree? :D / http://mayacarmenzita.wordpress.com/

  2. Lina Björkskog skriver:

    Ja det var riktigt nice utsikt med alla drakarna i luften, härligt att bara titta på också! Kevin gjorde nog helt bra ifrån sig, men en freestyle-åkare har nog alltid svårt att träna med speed-åkarna, främst då pga utrustningen. Kanske du deltar själv nästa år? :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Kitesurfing Sponsors

Gamla inlägg

Sök i bloggen