Sovrummet & balkongen: före och efter

Sovrummet & balkongen: före och efter

31.08.2018

Dags att visa bilder från hur sovrummet blev efter renoveringen! Jag blev otroligt nöjd med slutresultatet. Detta eftersom jag hade en minst sagt negativ inställning till projektet till en början.

Ni förstår, sovrummen är på vinden i detta hus, och utrymmet är verkligen i underkant. Ser man på huset utifrån är taket fullhöjd endast på mitten, i allrummet där man kommer upp från trappan. På båda sidorna, där sovrummen varit tidigare är takhöjden väldigt låg. Väldigt svårt att möblera med andra ord. När vi köpte huset hade jag ingen aning hur vi skulle fixa det och det kändes ännu mindre när vi väl flyttade in med alla saker.

Det är var vad vi hade att jobba med:

sovrumföre

sovrum före

Den första instinkten var “vilka väggar ska vi ta bort?” för att göra det större. Men problem är takhöjden som kommer emot, så det hjälper inte att ta bort väggar. Och där precis i mitten med bäst takhöjd är trappan och en stor skorsten som man inte kan flytta. Då kom vi på den briljanta idén att lägga till en vägg istället. På det sättet blev allrummet vårt sovrum med egen dörr.

trappupgång efter

Trappuppgången med alla foton. Här tänker jag man kan fylla på med foton varefter minnena växer!

Vi fick fullhöjd till taket runt sängen och så ett mysigt krypin där vi har ett skrivbord och klädförvaring. Den andra dörren är ett litet förråd.

sovrumefter1

Bordet har vi fått nån gång i tiderna och jag sågade av benen för att det skulle rymmas under fönstret. Stolen är från loppis som jag målat. Lampan och spegeln är också loppisfynd och jordgloben hittade jag i Portugal. Den stackars växten får tydligen inte nån kärlek trots det romantiska fotot bredvid…

En ny vägg kom upp och väggarna blev vita för att rummet skulle upplevas större. Jag som älskar färg blev förvånad när jag insåg hur mycket jag tyckte om det vita. Vägg, fönster, lister och tak fick samma kritvita färg. Så fräscht!

Jag målade en blågrågrön färg som sänggavel (samma färg som i trappuppgången) och tavlorna är egna motiv som jag har framkallat. Jag älskar att gå och lägga mig under kitesurfingen i Tarifa varje kväll. Jonathan i Danmark på den blå tavlan. Lamporna råkade vi ha hemma så när jag såg idén på pinterest hade jag Jonathan att fixa likadana. Vi köpte ny, högre säng så vi kan ligga och titta på båtarna som åker förbi utan att ens behöva lyfta på huvudet.

sovrumefter3

sovrum efter

Sovrummet har helt klart blivit en av mina favoritplatser i huset! 

Men det allra bästa med sovrummet, det är den nya balkongen. Här var bara ett tomt plåttak när vi köpte det, så i somras byggde vi en stor balkong, lite liknande som har varit här tidigare nån gång. Jag fick räcket äntligen färdigmålat i veckan (vet ni vilket evighetsprojekt det är att måla ett räcke?!) och nu har vi gjort lite mysigt med ljusslinga och blommor. Stolarna är gamla men väldigt sköna!

Säsongen börjar ju så småningom vara över men månne det inte blir fler kvällar här under en varm filt när Arthur har somnat. Jag älskar att träna här, läsa en bok eller bara sitta och titta på utsikten.

balkongefter

balkongefter

Tänk vad man kan åstadkomma med lite färg, lite brädor och några loppisfynd! Och väldigt mycket tid. Så glad att det blev så här bra – och så skönt att det är klart.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Sovrummet & balkongen: före och efter

 1. Lotta skriver:

  Så himla fint ni bor. Det ser verkligen ut ett litet paradis. Förstår att det har varit kämpigt under renoveringen men ni har gjort ett fantastiskt jobb! Älskar sovrummet med utsikten, sänglamporna och även balkongen. Vet inte om du redan lagt upp bilder från nedre våningen och badrum (har sett vilket grymt jobb ni gjort med tomten) men det skulle också vara roligt att se. Jag letar ständigt ny inspiration.

  Jag och min man har också renoverat ett gammalt hus. Vi är inte klara (blir man någonsin det?) men vi har inte bott i det samtidigt. På gott och ont. Självklart mindre knöligt men vi inte haft full koll på arbete vi hyrt ut. Jag har ritat planlösningen och min man har valt allt material till golv, väggar, skåp osv. Vi har också en fantastik utsikt som jag faktiskt valt bort i sovrummet. Gästrummen har sjöutsikt men vi har istället ett stort (t.o.m. byggt en walk-in), mörkt och framförallt svalt sovrum som är halvvägs under marken. Det tog lite övertalning men hade vi utsikten måste persiennerna vara nere så det kändes faktiskt lite bortkastat. Nu kan den som vaknar först dricka kaffe och njuta av samma utsikt från både kök, vardagsrum eller balkong. Inte lika imponerade (ffa om vi en dag skulle sälja) men för oss är det mer praktiskt. Ibland får man tänka lite utanför boxen – precis som ni gjort när ni lagt till en vägg istället för att ta bort.

  Nästa project är den genomruttna balkongen som är rent ut sagt livsfarlig. Sedan återstår “bara” tak, stuprännor, gästbadrum, måla utsidan (som också eventuellt måste bytas ut)……det tar aldrig slut.

  1. Lina skriver:

   Tack ska du ha! Jag har bloggat om badrummet som blev klart allra först: http://www.linabjorkskog.com/vardagligt/badrumsrenoveringen-fore-och-efter. Köket, tambur och vardagsrummet är nog i princip klara men det känns som om jag aldrig blir helt nöjd så därför har de inte fått några inlägg ännu. Men det kommer nog ;)

   Roligt att höra att ni också renoverat ett gammalt hus! Låter så smart att inte bo där samtidigt, måste ju vara så mycket enklare då. Som du säger handlar mycket om prioriteringar när man renoverar, man kan aldrig få allt men man kan plocka fram vissa guldkorn… :) Men låter som om slutresultatet kommer att bli riktigt fantastiskt. Lycka till med ert projekt! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen