Veckans utmaning: Gymnastisk träning med videotips

Veckans utmaning: Gymnastisk träning med videotips

15.12.2014

Ny vecka och dags för en ny veckans utmaning! Inspirerad av träningspasset i lördags så blir veckans utmaning gymnastik och gymnastisk träning! Gymnastisk träning tycker jag är något av det allra roligaste att träna, och jag tror det är flera än mig som är av samma åsikt. Sen behöver man inte svinga sig i räcken och göra bakåtvolter för att träna gymnastik, utan man kan ju göra det på sin egen nivå med såna övningar som man klarar av. Även de enklaste övningarna ger riktigt bra träning för musklerna i kroppen. Gymnastisk träning är superbra träning för skuldrorna och bålen, och för en stark och smidig kropp som orkar bära sin egen kroppsvikt.

Jag filmade lite övningar från min gymnastiska träning i lördags, och här kommer en video med lite övningstips! Videon börjar med enklare övningar som huvudstående med knän på armbågar och övningarna blir svårare längre fram i videon.

Gymnastiska övningar som jag gör i videon

Från lättaste till svåraste övningar:

 • Huvudstående med knän på armbågar
 • Huvudstående
 • Huvudstående med benlyft
 • Klättring mot vägg
 • L-stående mot vägg
 • Handstående mot vägg
 • Handstående med handlyft
 • Gå på händer mot vägg
 • Handstående armhävningar

Träningstips för gymnastisk träning:

 • För att hålla balansen i huvudstående ska du placera händerna och huvudet som en triangel. D.v.s. händerna på samma linje, och längre fram än huvudet.
 • Du jobbar otroligt mycket med bålen i övningarna, så tänk på att spänna magen för att hållas ännu bättre i positionerna.
 • Använd mjuka underlag som kuddar och filtar du hittar hemma om du är rädd för att falla och slå dig.

Välj den nivå som passar dig och våga testa på gymnastisk träning den här veckan!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Veckans utmaning: Gymnastisk träning med videotips

 1. en klick smör skriver:

  Hej!
  Vilka roliga övningar! Nu blir jag supertaggad. Ska ge mig själv det här i utmaning efter jul och nyår. Riktigt bra träning.

  1. Lina skriver:

   Kul, lycka till! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen