Somrig segling till Mässkär

Somrig segling till Mässkär

08.06.2017

Igår hade vi sånt härligt sommarväder att det bara fanns en enda rätta sak att göra; packa med en middag och kasta loss med båten när Jonathan kom från jobbet. Vi lade siktet på Mässkär, som ligger rätt så nära från hamnen.

Det var Arthurs andra seglats, men denna gång var vädret seglingsvädret bättre – ja, verkligen optimalt. Vi hade varmt, soligt väder och en varm nordlig vind som tog oss ut till Mässkär på noll tid. Det var så otroligt härligt att segla igen. Arthur gillar mest när vi kör för motor och somnar direkt till ljudet och vibrationerna, men visst är det något helt annat när man hissar seglen och glider fram med vindens hjälp. Jag visste inte hur mycket jag hade saknat det.

Framme på Mässkär var det slående vackert som vanligt. (Sist vi var här var i februari (bilder här) och visst var det vackert då också men jag får nästan andnöd av motvilja av när jag ser de kalla vinterbilderna. Tänk så härligt att vi har ordentlig sommarvärme nu!)

På Mässkär hade också S/Y Sarlotta hittat ut, våra vänner som tog emot oss på bryggan. Vi fick några riktigt trevliga timmar där bland kobbarna och fiskmåsarna och började tillsammans planera sommarens seglingssemester. När solen började sänka sig neråt och vinden mojnat bort så styrde vi hemåt mot hamnen igen, medan vi njöt av de sista solstrålarna.

Ljuvliga sommar. Nu ska vi se till att stanna upp och njuta av sommaren, när den äntligen är här. Även om alla dagar inte är lika varma som den igår, så finns det alltid något vackert att njuta av.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Somrig segling till Mässkär

 1. tove larsen skriver:

  Hej.
  Jeg vil först gratulere dig med lille fine Arthur;)
  Derefter vil jeg takke dig for hjälp med hallux valgus övelser.
  Jeg har haft ondt i foden i et halvt år og gik til lägen, operation sagde han,
  Nu gör jeg dine övelser 3 gange om dagen og for en uge siden gik jeg 10 km i Rom hver dag.
  Nu fölger jeg din blogg og nyder de fine billeder,
  Sommerhilsner fra Tove

  1. Lina skriver:

   Hej, och tack ska du ha! Så roligt att höra att du haft hjälp av hallux valgus-övningarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen