Bättre ergonomi med en balansdyna till hemmakontoret

Bättre ergonomi med en balansdyna till hemmakontoret

25.02.2021

Reklam för egen produkt

Vi är många som jobbar på hemmakontor just nu. Jag trivs med att jobba hemifrån i lugn och ro, men nackdelen är att det inte ryms någon high-tec kontorstol och höj- och sänkbart skrivbord i vårt lilla hus. Jag jobbar oftast från köksbordet, och ni kan föreställa er att jag inte haft den bästa ergonomin där på min rangliga köksstol.

Men nyligen har mina förutsättningar till att jobba ergonomiskt blivit klart mycket bättre – och det tack vare en balansdyna som läggs på vilken vanlig stol som helst!

Jag verkligen ÄLSKAR denna lilla grej, som när den används ger klart bättre ergonomi och skön sittställning. Och när den inte används, så stuvas den lätt bort tack vare sin lilla storlek.

Balansdynan kommer från Swedish Posture och känslan av att sitta på den kan liknas vid att sitta på en pilatesboll ungefär. Den håller kroppen på alerten. Till skillnad från en vanlig stol, där man sitter stilla hela tiden – jobbar statiskt – så behöver man på denna balansera hela tiden för att hållas sittande.

Detta är bra bland annat för att:

  • Aktivera bålmusklerna
  • Minska belastningen på rygg, axlar och nacke
  • Öka rörligheten i höften
  • Öka blodcirkulationen
  • Få en bättre hållning utan att behöva tänka på det

Din kropp kommer att älska balansdynan. Ryggen får avlastning, magen blir glad av lite rörelse, höfterna blir inte stela och koncentrationsförmågan hålls på topp

En balansdyna håller dig mera aktiv jämfört med en vanlig kontorsstol, men du får ändå sitta ner och vila benen. När jag jobbar hemifrån varierar jag så jag jobbar halva tiden på balansdynan och halva tiden stående, något jag tycker funkar riktigt bra.

För jag vet med mig själv, sitter jag på en vanlig stol så kommer min hållning att bli dålig. Det spelar ingen roll att jag VET hur en bra ergonomi ser ut. När jag väl sitter fördjupad i någonting intressant, då glöms hållningen bort. Och just därför älskar jag balansdynan. Det går inte att sitta dåligt på den!

Den här balansdynan är verkligen något jag rekommenderar till alla läsare som jobbar hemifrån – eller varför inte komplettera med den på jobbet också.

balanssits

Den kostar 89 € / 895 SEK. Jämför det priset med en ny kontorsstol och plussa på en riktigt bra ergonomi som du inte får någon annanstans ifrån. Väl värd sitt pris tycker jag, för denna suveräna uppfinning i bra kvalitet som jag önskar jag kommit på själv!

Här hittar du balansdynan!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen