vadkramp natten

Similar Posts

6 Comments

    1. Hej! Jo, plantar fascia kan överbelastas och bli inflammerad, gå av delvis eller gå av helt. Har inte hört om fall där den släpper från sitt fäste utan det är vanligare att den skadas strax efter fästet, men säkert är det också möjligt. Men ifall det verkligen är en ruptur så märker du det definitivt eftersom det är en akut skada, som ofta uppstår i samband med någon idrott.

  1. Har precis råkat ut för en trolig delruptur av Plantar fascia. Har efter sommaruppehållet åter börjat spela squash, har haft ont i hälen dagen efter varje gång, idag efter 35 min spelande i språng framåt så small det plötsligt till framför hälen, som om jag skulle blivit träffad av ett rack under foten. Frågan är vad gör man bäst nu, har inte uppsökt läkare ännu?

  2. Tack för en väldigt bra sammanfattning av ett svårt och komplicerat ämne. Jag har tidvis sprungit en hel del i minimalistiska skor, typ Vivobarefoot eller Merrel trail glove . Har inte haft problem att springa 10 km i på asfalt då och då. Strax före jul sprang jag dock på löpband för första gången på cirka sex månader. Valde att springa i Merrel trail glove och sprang 12 km. Efter det fick jag ont i hälen. Har sedan dess haft ont i hälen till och från. Hoppas att råden i den här artikeln kommer att hjälpa mig

  3. Hej!
    Detta stämmer så väl in med mina symtom! Började få problem med fötterna förra sommaren. Hade haft diskbråck och köpte nya gympaskor och började stå upp mer på jobbet, för att sköna ryggen. Blev konstigt nog bättre över vintern när jag använde i mitt tycke “sämre skor”. Problemen tillbaka sedan i våras (och har nog aldrig varit helt borta). Känns som om jag är trött i fötterna hela tiden och om jag gått mycket så haltar jag. Problemen blir större med “bättre” skor………vet varken ut eller in. Detta begränsar det “vardagliga” livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *