hopparkna

Similar Posts

12 Comments

 1. Hej Lina! Jag har fått ont i knävecket, känns som att det är styvt på nåt sätt. Har försökt att stretcha. Kom sådär plötsligt för tre veckor sedan ungefär. Finns det nåt man kan göra, träna, eller skall man bara vänta ut det

 2. Inte hopparknä, men PFSS som låter ganska snarlikt? Kanske jag skulle behöva ungefär samma övningar som du beskriver.

  1. PFSS är lite på samma sätt, men då sitter smärtan mer bakom själva knäskålen, liksom inne i knäet och inte under. Det kan ha samma grundorsaker nog som hopparknä, bara en annan typ av symptom i knäet. Så det kan hjälpa med samma typ av övningar.

 3. Jadå, har haft men e definitivt inte löpare eller sportig av mig :)
  Fysioterapeuten gav mig enkla övning för att stärka rumpmusklerna och jag gjorde dem ett tag och problemen försvann. Men ja jag vet, borde stärka musklerna regelbundet men har inte kommit så långt ännu, jobbar på det.
  För min del berodde/beror problemen på dålig fysik styrka.

 4. Hej
  Kanonbra info du har på bloggen!

  Jag håler på med triathlon sedan några år men fick i våras under ett cykelpass ont i patellasenan under knäskålen, efter det så vilade jag i fera veckor från löpning och cykel samt körde en voltarenkur men det gjorde inte nån vidare skillnad. Besökte också en sjukgymnasts som rekommenderade att jag skulle köra exentiska knäböj dagligen.

  Jag började träna igen som vanligt och det gjorde lite ont i början av passen och även efteråt.

  Nu känner jag en irritation i senan kontinuerligt så fort jag belastar benet i vardags miljö.

  Besökte även en osteopat som konstaterade att knäet var en aning utåtroterat, inte bara knäet utan att det förmodligen var ifrån bäckenet och hela vägen upp i ryggen och att det då gen en snedbelastning ner i knät som kan påverka och ge en ofördelaktig belastning.
  Jag har nu igen brutit löpning och cykel sedan 5 veckor och kört bara simning och styrka och lite vattenlöpning, men det har inte blivit någon skillnad på hur det känns i knäet, det är det första som jag känner när jag stiger ur sängen på morgonen och nu vet jag inte hur jag skall fortsätta.

  Har läst mycket om hopparknä och rehab osv. men jag känner mig osäker eftersom det med att knäet är en aning utåtroterat kanske begränsar möjligheterna till återhämtning.
  Värt att nämna kan vara att samma knä har jag kontinuerligt också känning i yttersenan (löparknä) och jobbar mycket med foamroller och tennisboll för att hålla detta i schack.

  Har du några tips om nästa steg för att jag skall kunna bli av med detta strul?

  //Baggen

  1. Har exat samma sak som du har Baggen och skulle gärna vilja veta om det blivit bättre för dig, samt vad ditt tips är.
   Hoppas du kan svara.

 5. Jättekul att du skriver om detta ämne, ser fram emot att läsa de följande inläggen. Har haft (självdiagnostiserat) hopparknä sen slutet av sommaren. Det började göra ont när jag sprang och knäböjde tungt och kan för tillfället inte knäböja alls. (Vilket är tråkigt eftersom jag vill fokusera på styrketräning och baslyft.) Misstänker att det kan bero på svagheter i höft och dålig rörlighet i vristerna + svårighet att aktivera rumpan när jag böjer – så tips uppskattas verkligen!

  1. Det låter som du tänker rätt med vad det kan bero på, eller det är i alla fall de vanligaste orsakerna. Inlägget dyker upp under nästa vecka!

 6. Hej Baggen,

  Är nyfiken hur det gått för dig med irritationen?
  Hur gjorde du om du blev av med den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *