Den perfekta löprundan

Den perfekta löprundan

22.08.2013

Jag hade ingen lust alls för att springa idag. Klockan hade blivit mycket och jag skulle helst bara ha suttit mig ner i soffan och latat mig resten av kvällen. Men jag hade bestämt mig för att springa och då fick det bli så. Musiken i öronen och iväg. Då plötsligt hände något. Fötterna var inte längre trötta och motvilliga, utan började pinna på i ett bra tempo och allt kändes så skönt, helt perfekt.

Tempot var perfekt. Snabba, lätta steg. Bra hållning. Andningen var perfekt, lugna och regelbundna andetag. Det varma vädret med den småkyliga vinden var perfekt. Luften var perfekt, fylld av syre och havsluft. Skorna (nya Feelmax Vasko) testades första gången och satt helt perfekt på fötterna, ubersköna. Utsikten med solnedgången och senare den stora månen över staden var perfekt för att höja humöret. Musiken var lugn och skön, inga plastiga hits utan de bästa lugna låtarna fick denna gång sköta underhållningen. Tror den lugna musiken fick tempot och andningen att bli så bra. Kläderna var lagom varma och perfekta, och ja, ni fattade – allt var så där sällsynt perfekt som man drömmer om att träningspassen alltid ska vara, och träningsendorfinerna var säkert på max level.

Den perfekta löprundan

Jo, jag ska snart sluta att fota solnedgångar. Snart. 

55 minuter senare hade jag tagit mig runt hela vår ö för första gången, vilket blev den både den längsta och den roligaste löprundan för denna sommar.

Dagens lärdom: Även om det inte känns bra innan träning och du helst skulle skippa – bit ihop, ge dig iväg och känn hur fel du hade i dina antaganden! Låt träningen ge dig dina glada endorfiner som gör det lättare att börja träningen nästa gång! Åh, träningsendorfiner – jag älskar er!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Den perfekta löprundan

  1. Marina Persson skriver:

    Jag var inte så värst upplagd för att springa igår men gjorde det i alla fall. Det resulterade i personbästa! Förbättrade min tid med 35-40 sekunder på 5 km. Jag är så nöjd!

  2. Lina Björkskog skriver:

    Nice, fint jobbat! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen