armhävningar

Similar Posts

15 Comments

 1. Vilket bra inlägg! Viktig information som tjejer (som jag!) kanske inte vet då dom ger sig in i en ny värld med tunga vikter i stället för spinningpasset :). Jag har själv börjat ha liknande problem, fick en väldig kramp i bröstmusklerna efter att jag var magsjuk och kräktes, jag trodde ju att jag hade fått en hjärtinfarkt och åkte in till akuten! Men nej, det var tydligen bara musklerna som krampade… usch!

  1. Hu, ja det är verkligen obehagligt när man tror det rör sig om hjärtinfarkt! Jag har också varit och kolla upp min EKG för att vara på den säkra sidan. Tack ska du ha!

 2. Jag älskar att träna övre rygg/skuldror, så om nåndera är för svag så tror jag nog att det är bröstmusklerna för min del isåfall. Men har inte märkt av några problem iallafall, så kanske de är någorlunda i balans :) Eller kanske man tenderar få mindre besvär av obalans denhär vägen jämfört med tvärtom, vad vet jag..? :P

  1. Det låter bra! Det är större chans att ha för stark framsida i förhållande till baksidan än tvärtom. För stark rygg och baksida axlar har jag aldrig ännu stött på att skulle vara dåligt! :)

 3. Har du nå bra tips på ‘hemma övningar’ för övre rygg och axlar? Har pilatesboll hemma, men inga vikter.

  1. Fyll två 0,5 l vattenflaskor med vatten och lägg dig på mage på bollen. Lyft upp armarna i höjd med kroppen, dra ihop skulderbladen och för vikterna långsamt uppåt med raka armar tills händerna rör ihop, och sänk ner tillbaka. Börjar kännas rejält i baksidan rätt så snabbt, testa! :)

 4. Jag hade för några år sedan sådana problem med mina armar och händer att jag inte ens kunde trycka ner knappen på tangentbordet. Efter diverse tester som visade att allt var som det skulle hamnade jag hos en sjukgymnast som gav mig rådet att jobba med axlar och mycket baksidan genom styrketräning. Samtidigt var jag hos en tjej och tog massage. Efter ett år var jag tillbaka som vanligt igen och kunde lyfta armarna utan ta hjälp. Magiskt. Sedan en napprapat tog bort de sista spänningarna.

 5. Tack för förklaringen. Bröt nyckelbenet för flera år sedan och har precis samma problem som du. Men ingen har kunnat förklara varför och just rotatorcuffen är den jag fått i uppdrag att träna när jag varit hos sjukgymnasten

  1. Oj intressant! Jag visste inte att det fanns fler av oss! Men jag antar att det förstärker min teori att det faktiskt är det det beror på.

  1. Bra fråga! Exempelvis olika roddövningar och latsdrag är bra, men sen kan man också träna mera specifikt med olika sidolyft i framåtlutade, eller rygglyft där man lyfter händerna t.ex. Jag kan skriva ett inlägg om det den här veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *