hitta och träna inremagmuskler

Similar Posts

9 Comments

 1. Sådär på tal om magmuskler. Ibland när jag tränar, speciellt när jag t.ex gör xhopp och andra liknande rörelser får jag en fruktansvärd kramp i vänstra sidan av magen. Ungefär från naveln och neråt. Precis när jag får krampen känns det som håll men det sitter i länge efteråt i värsta fall några dagar. Har du några teorier på vad det är/vad som händer?

  1. Det är inte något som jag hört talas om, vet faktiskt inte vad som händer. Det låter ju lite grann som någon muskelsträckning, och ifall det en gång hänt händer det lättare igen. Men det lönar sig säkert att kolla upp med läkare/fysioterapeut för undersökning ifall att det fortsätter att besvära!

 2. Mycket bra inlägg! Kan nog faktiskt påstå att magen blivit lite plattare efter ett tag med den här träningen, eller också inbillar jag mig bara.. ;) Vill inte komma här och kräva nånting av dej, men kommer det andra del, eller har jag missat den?
  När jag ändå håller på och skriva så skulle jag vilja ställa en fråga angående mina axlar. Musklerna som sitter “ovanpå” mina axlar (kappmuskeln?) är ofta spända. Jag märker detta särskilt efter att jag tränat dem lite mer än vanligt, det är något annat än bara träningsvärk och håller ofta i sig några dagar, ibland upp till en vecka, innan det släpper. Jag tycker inte själv att jag går och spänner axlarna (typ, drar upp dem), så tror inte att det är det som är orsaken. Vad kan då denna “spändhet” bero på? Det är lite jobbigt och kan även göra lite ont.
  Tack för en jättebra blogg! Väldigt inspirerande och gillar verkligen att du lägger vikt vid träning för “nytta” och inte i första hand på viktnedgång. Jag kan behöva lite inspiration för att hålla igång träningen och det är precis vad du ger här. :) Ha det bra och hoppas att ni får en fortsatt fin resa! :)

  1. Tack! Ja, det kan stämma, för när man hittar sina inre magmuskler så lär man sig “hålla in magen” på ett annat sätt som gör magen plattare.

   Jo, del två ska komma! Jag har inte skrivit det ännu.. :)

   Om du märker det efter träning kan det hända att du gjort samma fel som jag i detta inlägg: http://www.linabjorkskog.com/traning/traningstips-for-smarta-i-nacke-och-axlar, nämligen ansträngt nackmusklerna onödigt mycket! Läs inlägget så får du lite tips på hur du kan undvika det. :)

   Tack så mycket för dina ord, roligt att höra! Och ha det så bra du med! :)

 3. Hej! Jättebra information! Jag hittar mina inre magmuskler, men sedan jag börjat träna magen (har hållit på ganska länge, säkert 2 år) så kan jag inte dra in magen på samma sätt… Jag menar effekten att bli smal finns inte längre, det finns ingen bulle längre, men jag får ingen effekt av att dra in magen, vad beror det på?

  1. Det kan helt enkelt vara det att du fått starka inre magmuskler som förhindrar att du kan dra in magen så där så revbenen syns. Jag testade också framför spegeln när jag fick din kommentar och jag tycker också det var svårt att dra in magen. Det är egentligen inget man behöver till någonting heller så det är nog en positiv sak. Hurra, vi har starka magmuskler! :)

 4. Hej! Superinlägg! Jag fick dessa övningar av en kiropraktor för över ett år sen och har gjort flera övningar för att stärka dessa muskler på grund av att jag har mycket smärta i ländryggen. Jag har dock svårt att isolera musklerna och tenderar att använda andra större muskler i magen, har inga problem att hitta muskeln men att spänna enbart den! Kan också få lite ont eller känna mig trött i ländryggen efter jag gjort övningarna. Vad tror du det kan bero på? Har du något tips för att slappna av i övriga muskler i magen?

 5. Googlar svar och hittade detta inlägg, och hoppas du kanske kan ge mig svar. Jag grunnar på djup andning vid träning och har kommit fram till att man behöver slappna av i (övre?) magmusklerna för att få djupa andetag. Men jag hittar inte mina djupa magmuskler utan att också de övre blir oavsiktligt spända. Kanske är det någon nervbana i min hjärna som inte är utvecklad :P Tips? Slappna av vid inandning och spänna vid utandning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *