Similar Posts

5 Comments

  1. Själv är jag inte speciellt förtjust i LCHF trenden. Tror fortfarande att man behöver mer kolhydrater än vad LCHF förespråkar. Största problemet är snabba kolhydraterna från godis och liknande. Byt ut mot mer kolhydrater från fullkorn så håller man sig också mätt ganska länge tycker jag.

    Har några vänner som kör lite åt LCHF hållet men inte så strikt och de gick ju ner mycket i början men har stagnerat, vilket nog mest beror på att de förlorat massa vätska som kolhydraterna lagrar. Snabbt resultat på vågen men inte så mycket effekt i praktiken tycker jag.Men nåja..i slutändan gäller det att hitta ett sätt som passar en själv. Om det nu är LCHF eller annat spelar ju mindre roll bara man tycker att man kan leva med sitt “nya” liv.I slutändan handlar det ju om att få i sig mindre kcal än vad man gör av med, svårare än så behöver det inte vara :)

    1. Håller absolut med dig att största problemet är snabba kolhydrater. Men står nog fast vid att det är lättare att gå ner i vikt med LCHF-kost än med kolhydrater i kosten, sen är det ju olika från individ till individ förstås. LCHF-kost mättar nog ännu bättre än en kost med kolhydrater med långsamma egenskaper, även om långsamma kolhydrater i sin tur är bättre än snabba kolhydrater.. Haha, blev invecklat detta! Men håller med det du sa att alla måste hitta det som passar en själv!

  2. Jag testade en LCHF-liknande diet i ett halvt år kombinerat med träning och gick ner 16 kg, så för mig fungerade det åtminstone. Nu har jag ätit “vanlig” kost i några månader vikten har hållits stabil. Nu drar jag igång med träningen igen för de sista kilorna :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *