Uppe på observatoriebacken

Similar Posts

6 Comments

 1. Är int säker på att du kan svara på det här, då det int är exakt inom ditt område, men vill ändå fråga. Förutom att jag tränar kondition vill jag träna min mage nu efter att jag fått barn (som nu är 9 veckor sen). Jag har inte mycket extra “fläsk” utan vill få en plattare, fastare mage. Kan jag träna magen varje dag, eller borde jag ha vilodagar? Jag håller mig till statiska övningar (än så länge iaf). OCH kan du visa några statiska mag och/eller bålövningar ifall det är nån övning jag inte tänkt på att jag kan göra :)

  1. För en plattare, fastare mage är statiska övningar perfekta. Det är nog bra att ha vilodagar, så att musklerna får den vila de behöver, men några gånger i veckan kan du nog göra. Jo, skulle faktist kunna visa några bra övningar för de inre bålmusklerna! :)

 2. Hej!
  Har haft problem med min hoft i nagra ar nu. Tror att det ar muskulart. Det gor ont vid belastning i ljumsken och det kommer och gar. Promenader gor ont da och lopning.
  Statiskt motstand av adduktorerna ger smarta i faste av adduktorer samt abduktorer. Nar jag var och kopte traningsskor fick jag kliva upp pa en genomskinlig lada och da sag man att mitt fotvalv var mer nedsjunket pa den sida dar jag har ont. Nar jag har ont nagonstans ar det nastan alltid pa hoger sida. Vad kan det vara och vad kan jag gora? Tacksam for tips :)

   1. Hej! Det är jättesvårt att säga vad du kan ha problem, bara efter en kort beskrivning, råder dig att gå till läkare/sjukgymnast för en riktig undersöknng. Att du har nedsjunket fotvalv behöver inte betyda att smärtan beror på det. Nu vet jag inte din ålder, men det skulle vara bra att utesluta artros i höften (ofta hos äldre personer), även om det nog låter som att skadan beror på muskelskada. Försök träna benmusklerna med smärtfria övningar och stretcha musklerna om du har muskelspänningar i höften. 

    1. Tack for ditt svar! Jag gick till en sjukgymnast, men han hade ingen aning. Jag har haft problem till och fran i ca 5 ar. Nu ar jag 25. Smartan ar latt huggande vid belastning. Inbillar mig att det ar nagot muskulart. Tanker att kanske nedsjunket fotvalv har negativ inverkan pa hoftleden, men vet inte. Hoppas att jag inte fatt artros i sa har ung alder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *