bodypump

Similar Posts

10 Comments

 1. men det var då deprimerande resultat, tycker en inbiten bodypumpare här ;) men kanske ändå bättre fortsätta med det än att lämna på sofflocket med fazersblå ;) Gillar inte alls att gå på punttisali så därför har pump varit ett lysande alternativ… varvat med combat, kahvakuulatreenit o zumba. Krya på dej!

 2. Llite förvånande att det inte blev någon skillnad. Problemet är kanske att man inet pressar sig nog mycket när det är så hårda pass med så månag reps. Man är rädd för att ta slut. För att bli starkare måste man ju lyfta mer för att stimulera musklerna att bli större och effektivare.
  men det står i alla fall “Practitioners of Bodypump® training may benefit from the increased muscular strength and the decreased muscular fatigability during exercise tasks whose motor patterns are related to those involved in this training program. However, these functional gains do not seem to be transferable into running aerobic fitness.”

  Så helt fel verkar det ju inte vara ändå. Man blir ju lite starkare och uttåligare i de musklerna man tränar ändå :)
  Men jag håller mig ändå ifrån det, inte så förtjust i gruppträning :P

 3. Jag tror att det endå är bra att kombinera styrketräning i gymmet med bodypump där jag, i alla fall har inbillat mig, tror att mindre muskler får bra träning när man inte har så tunga vikter. Jag tror även att det är viktigt att träna både uthållighet och explosivitet när det gäller att hålla sig borta från skador. Bodypump kanske inte syns så bra på kroppen men det gör nog susen som hälsosamt underlag för övrig styrketräning. Sen är det ju dessutom tråkigt att bara träna en och samma sak hela tiden. Variation åt folket! :) Din blogg är annars mycket inspirerande!

 4. Intressant med era synpunkter! Absolut kan det vara ett bra komplement till den övriga träningen, och det fanns ju nog positiva effekter även om de inte var så tydliga! Så kör på med bodypump bara, det gör iallafall mer nytta än skada.. ;) Nu var ju denna studie fokuserad på resultat i styrka, uthållighet och vikt, och även om studien i just de fallen inte gav så bra resultat så finns det ju också andra fördelar med träning. 

 5. Vilket roligt sammanträffande att jag satt och googlade runt efter träningsbloggar i ett försök att tagga till inför dagen träning (BodyPumpklassen jag instruerar kl 12), och kom in på det här inlägget först av allt!  ;) Så länge man inte tillförlitar sig på att BP ska förändra kroppen helt och hållet, och kombinerar med annan träning, så tycker jag att man ska fortsätta med BP så länge man tycker att det är kul!

 6. Det bästa är väl att kombinera träning oavsett. Jag kör “mycket” Bodypump och har aldrig varit io så bra form(är 40+) som nu. Jag bygger iofs inte för att se ut som att jag har haft på färglada tabletter på filen istället för müsli. Vill du bli lång(som jag är), slank och vältränad så är det en mycket bra träningsform. Kombinera gärna med spinning, core, löpning och combat ;-)

 7. Jag har tränat BodyPump länge och känner mig starkare och ser mer tränad ut. Om jag kände så efter 12 veckor där i början, det vet jag inte, men nu har jag facit i hand och det funkar. Det kan ju också vara så att de inte utmanade sig med tyngre vikter efter ett tag, då är det ju inte så konstigt om man stannar till!

 8. Jag tror absolut också att man får resultat med Bodypump – det visade ju studien också, men det var så förvånande att resultaten inte var bättre än såhär! Men att någon annan träningsform kan vara effektivare behöver ju inte betyda att man inte har nytta av det, utan jag tycker man ska träna det man gillar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *