Topp 3 övningar med pilatesboll

Topp 3 övningar med pilatesboll

19.09.2013

Idag på gymmet tränade jag lite med pilatesbollen i slutet av passet. Vanligtvis brukar jag inte träna med pilatesboll, för jag tycker träningen blir så långsam och tråkig, men idag hade jag inte energin jag brukar ha så jag bestämde mig för att träna lite lugnare. Men även om jag tränade lugnare än jag brukar idag, så var nog övningarna riktigt jobbiga! Här kommer en kort videosnutt med mina favoritövningar att göra med pilatesbollen, som involverar mycket magträning. Perfekt kort träningspass att göra hemma eller varför inte på gymmet. (Lite finsk radiokultur får ni också på köpet…)

Hos Sportamore hittar du bra pilatesbollar från 139 kronor!

Jag gillar att göra kombinationsövningar som de två första. Då hinner musklerna vila mellan repetitionerna och du orkar lite fler, samtidigt som du får två övningar i en och är snabbare klar med träningen.

Övningarna jag gör i videon är alltså:

  • Höftlyft och crunch. Höftlyften tränar kroppens baksida och crunchen ska kännas i magen
  • Bendrag med armhävning. Bendraget ska kännas i magen (både yttre och inre magmuskler tränas) och armhävningen känns främst i bröst och armar
  • Sit-up med vikt som är den sista övningen tränar mage och bålstabilitet.

Övningarna ska göras långsamt och kontrollerat i ett lugnt tempo. Försök inte bli snabbt klar med träningen, utan försök få den att kännas så mycket som möjligt!

Vilka är dina favoritövningar med pilatesboll? Tipsa gärna oss andra!

magcrunch med vikt på boll

Tips: Sportgymbutiken har gymbollar från 199 kr!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Topp 3 övningar med pilatesboll

  1. Kenji Claesson skriver:

    Enda övningarna jag gör är typ bendragen (men med raka ben så det blir som en uppochnervänd fällkniv) och benböj på pilatesbollen (bra för balansen).

  2. Lina Björkskog skriver:

    Med raka ben är så jobbigt, men bra! Benböj på pilatesbollen förstår jag inte ens hur är möjligt? Har du den mot någonting då eller går det att göra bara sådär?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen