Boktips: 4 böcker om träning, sömn och äventyr!

Boktips: 4 böcker om träning, sömn och äventyr!

26.11.2019

November är ju den perfekta tiden för att gosa ner sig med bra böcker. I alla fall dagar som idag när det regnat från morgon till kväll och blir mörkt ute tidigt.

Här är tips på några av mina favoritböcker just nu. Som jag läst eller läser just nu och vill dela med mig av. Böcker som får mig att vilja träna, sova och äventyra!

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Hjärnstark – Anders Hansen

Boken alla pratar om. Hur motion och träning stärker din hjärna. Har du svårt med att motivera dig till träning, läs den här boken. Du lär dig bland annat av att hjärnan faktiskt växer (d.v.s. ökar i storlek) av att vi rör på oss och att träning inte bara är bra vid stress och ångest, utan faktiskt kan jämföras med medicin. Hans recept är att man bör träna minst 30 minuter 3 gånger i veckan med en intensitet på 75% av maxpuls eller mer.

Lite trött bara annars bra – Mirijjam Geyerhofer

Hur du överlever sömnbristen under småbarnsåren. Laddade ner denna bok en dag när jag kände mig extra trött efter nattens många amningspass. Författaren hade många vettiga tankar och jag ser fram emot att läsa mera, har inte läst så långt ännu.

Ett år utan skor – Thomas Veber, Margareta Veber

En familj på äventyr! Tills havs, i lika står segelbåt som vi har. Jag beställde en hög seglingsböcker åt Jonathan till farsdagen men började läsa denna själv. Riktigt lättläst underhållning som är extra kul att läsa när man själv seglar. Men överfarten till Atlanten vill jag helst inte göra, det lät alldeles för spännande!

Rörelserik: 52 utmaningar som får igång hela familjen – Terese Alvén

Jag beställde hem denna bok för att Tereses blogg var den första träningsblogg jag började läsa i tiderna. Nu går inkomsterna från denna nya bok till Cancerfonden. Jag och Arthur tittade genom boken och hittade redan många roliga lekar vi kan leka hemma. Och flera sen när barnen blir lite äldre. Julklappstips!Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen