Similar Posts

11 Comments

 1. Proffsigt !Mycke bra information av dig om knäböj !!Videon suveränt bra
  Du är också suverän duktig Tusen tack

 2. Hej!
  Blandade du ihop tyngdlyftning och styrkelyft? (Olympisk) tyngdlyftning består ju av ryck och stöt (och stöt består ju bland annat av frivändningar) medan styrkelyft består av knäböj, bänkpress och marklyft. Därmed borde det ju vara styrkelyftaren som gör så tunga knäböj som möjligt och tyngdlyftaren som går djupt ner i sina frivändningar.

  Eller?

 3. Hej bra skrivet och video. Jag blir irriterad på mina egna knäböj där jag är alldeles för framåtlutat. Tränat mycket att sitta i squat o så men har du tips på hur man kan göra mer vertikala knäböj? Min teknik är inte direkt fel men det är betydligt snyggare med vertikala knäböj.

  Kanske split-squats kan hjälpa? Eller starkare hamstrings?

  1. För egen del tycker jag det ofta är när vikten blir för tung som det är svårt att hålla en vertikal knäböj. Dvs man belastar mer än musklerna klarar av. Viktigt att vara stark i sätesmusklerna för att orka pressa ifrån i bottenläget. Träning av hamstrings kommer inte påverka nämnvärt eftersom hamstrings inte tränas så mycket i en knäböj. Men däremot adduktorerna behöver stabilisera. Split-squats är absolut en bra övning. Men jag tänker att du kan träna knäböj specifikt, men att jobba med teknikträning utan vikt/lätt vikt för att gradvist bygga upp styrkan i de muskler som du behöver. Känner du att du inte kan hålla en fin vertikal knäböj så har du för tung vikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *