Debut på nya Crossfit Lauttasaari + 2 tips till pistols

Debut på nya Crossfit Lauttasaari + 2 tips till pistols

22.09.2015

BLOGGSAMARBETE2Äntligen är jag tillbaka! Crossfit Lauttasaari, som jag har längtat! Det var i april jag tränade här senast. Mycket hade hänt sedan dess. Crossfit Lauttasaari har flyttat till nya utrymmen på Hallonnäsgatan 9, precis bredvid Helsinki Surf Shop. Den nya salen är lite mindre, men har en väldigt häftig garage-känsla, tycker jag.

Jag invigde idag med ett väldigt lätt träningspass, på grund av förkylningen och armbågen. Det blev lite knäböj, pistols och foamrolling. Men benen fick sitt i alla fall – oj, så gott det gjorde med lite styrketräning med skivstång efter en lång paus!

crossfit lauttasaari ny ställe

Idag hände också något magiskt. Pistols med höger ben har alltid funkat bra, men vänster ben har jag alltid haft svårt med. Vänster höft har varit för svag och det har känts väldigt jobbigt. Men idag när jag testade så fick jag flera på rad, och det kändes lätt! Jag har tränat pistols hemma på soffan (inte så djupt ner, men långsamt bromsande som om jag skulle sätta mig på en glasskiva), och det har tydligen tränat upp musklerna tillräckligt bra. Hurra, säger jag!

På bilden ovan ser du också ett mycket bra tips på hur man kan träna pistols på gymmet. Ett gummiband runt ställningen, som du sätter dig ner på när du går ner i pistols. På det viset får du lite hjälp på väg upp. Ju tjockare gummiband, desto lättare. Fördelen med denna skalade pistol är att ställningen är precis likadan som när du gör övningen utan hjälp, så det är mycket lättare att lära dig göra riktiga pistols i fortsättningen.

crossfit lauttasaari ny ställe2

Oj, så det kliade i fingrarna att köra igång med ett riktigt pass här! Medan jag avslutade träningen drog kl. 16 träningspasset igång med en 20 mintuters AMRAP med knäböj, sit-ups, burpees och löpning. Snart är jag nog också med och flåsar, hoppas jag!

crossfit lauttasaari ny ställe 3

PS. Nu kan man också få personlig träning av mig på CrossFit Lauttasaari! Hör av dig om det låter intressant så berättar jag mera.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “Debut på nya Crossfit Lauttasaari + 2 tips till pistols

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen