Övningar för rumpa med pilatesboll

Övningar för rumpa med pilatesboll

21.11.2012

Även om jag föredrar att träna rumpan med viktstång eller kettlebell som i detta rumpprogram, så ska inte en helt vanlig pilatesboll underskattas som träningsredskap. Ikväll har jag tränat rumpan i vårt skrotgym endast med pilatesboll, och riktigt skönt bränner det i musklerna efteråt.

Har du ingen pilatesboll ännu? Hos Sportamore finns de för 139 kronor!

Rumpövningarna med pilatesboll är aningen lättare att genomföra än träning med stora viktstänger, och därför passar pilatesbollen bättre för den som inte vill fundera så mycket på tekniken. Pilatesbollar finns att köpa i de flesta större varuhus och idrottsaffärer, och många euron behöver du inte heller betala för att få en finfint redskap till hemmaträningen.

övning för rumpa pilatesboll

Rumpövningar med pilatesboll

Här kommer tips på de allra effektivaste övningarna för rumpan med pilatesboll som också tränar framlår och baklår. Testa vilken av rumpövningarna som är din favorit!

Knäböj: Framlår och rumpa
Rumplyft: Rumpa, baklår och ländrygg
Höftlyft: Rumpa, baklår och ländrygg
Upphopp: Framlår, rumpa, vader, axlar

Behöver du mer tips? Beställ PT-online så hjälper jag dig personligen.
 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen