Träna mage med pilatesboll

Träna mage med pilatesboll

16.04.2012

Vad roligt att så många ville var med i magutmaningen! Härligt, nu ska vi kämpa tillsammans! Har ni kommit ihåg utmaningen och tränat magen idag? Till alla som är med i magutmaningen rekommenderar jag att träna magen cirka 4-5 gånger i veckan. Det är viktigt att ha vilodagar också, för att musklerna ska hinna återhämta sig. Det är bra att variera sig och köra på lite olika övningar, och blanda fritt mellan inre och yttre magmuskler.

Hos Sportamore hittar du bra pilatesbollar från 139 kronor!

Jag kom precis från gymet där jag tränade ben (kettlebellsving, knäböj med kettlebell och upphopp på hög bänk) och mage (sittande crunches, sit-ups på pilatesboll med vikt och bålhjulet med en pilatesboll). Nu är jag påväg och sova efter att jag ätit upp min bulgariska yoghurt, men ska först visa en av övningarna. Mera magtips kommer antagligen imorgon!

Träna mage med pilatesboll

Övningen som tränar magen med pilatesboll och som jag kallar “bålhjul med pilatesboll” (oj alla dessa namn på övningar, jag är så dålig på dem!) eftersom den är lite likadan som att träna magen med bålhjul, men lättare. Stå på knäna med armbågarna på pilatesbollen. Håll bålen stark.

Magträning med pilatesboll

Rulla dig fram på armarna. Håll hela tiden ryggen rak, ingen svank och inte rund rygg – utan neutral position. Kontrollera att inte rumpan stiger uppåt. Ju längre fram du går – desto tyngre. Pressa dig upp härifrån till utångspositionen, tänk att du pressar dig upp med magmusklerna, rörelsen börjar därifrån.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Träna mage med pilatesboll

  1. StepUp 2 Fitness skriver:

    Mycket bra magövning! Gör den även med TRX. Hoppas du får en fin dag!

    1. Lina Björkskog skriver:

      tack ska du ha, detsamma till dej! Jo övningen är super också med TRX!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen