Upplevelse-present: det bästa julklappstipset till den äventyrlige

Upplevelse-present: det bästa julklappstipset till den äventyrlige

22.11.2017

Jag är en sån typ som alltid är ute i sista stund med julklappar. Några dagar innan jul ränner jag runt på stan och försöker hitta det sista. Jag tycker det är svårt att komma på något bra, och till slut blir det att jag köper något halvbra, bara för att köpa något. Vilket ju är helt galet egentligen. I år har jag tänkt göra lite annorlunda.

Det bästa tipset för den som redan har allt är ju Kyrkans Utlandshjälp där man kan köpa en Annorlunda Gåva. I Sverige finns motsvarigheten Läkarmissionen eller ActionAid. Du kan t.ex. köpa en get till en familj i ett u-land för 30 € eller stipendium på 25 € för att stöda flickors skolgång.

Men om om man vill ha något konkret att ge till sina nära och kära då?

För att undvika att fylla på handdukshögar som redan är för höga eller hårda klappar som inte alls behövs, så tänker jag att upplevelse-presenter är en så bra idé. Jag fick sån härlig inspiration när jag kikade in på presenter.se och hittade massvis med olika härliga upplevelser som kan ges bort i present.

Framför allt fanns det massor som jag själv hade velat ha; dykning i bassäng med dykutrustning (min dröm) eller tandemflygning med paramotor. Jag skulle älska att få en sån present.

Eller varför inte grundkurs i SUP, militärträning, forsränning eller en luftballongsfärd?

Ska du köpa present till någon som inte är så äventyrlig av sig kan man alltid ge bort en lyxig behandling på spa – finns det någon som inte tycker om det? Köp presentkort till ett spa du själv gillar och som du vet använder bra produkter, så blir gåvan mer personlig. Eller ge en kurs i matlagning, eller möjlighet att spela in en egen låt för en dag. Det finns så mycket roligt att välja mellan, för alla smaker, i alla prisklasser.

En upplevelse är något som ger ett minne för livet istället för någon onödig pryl som bara samlar damm på hyllorna. Jag satsar gärna på upplevelse-presenter i år och kan ju alltid hoppas att jag skulle få det i present jag också!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Upplevelse-present: det bästa julklappstipset till den äventyrlige

  1. Hanna skriver:

    Vilka fina julklappstips. Tack för att du nämnde Läkarmissionen, det gör verkligen skillnad.

    1. Lina skriver:

      Tack, absolut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen