kalcium och mjölk

Similar Posts

10 Comments

 1. Drick naturlig mjölk så kommer du att må mycket bättre. Naturlig mjölk är inte homogeniserad, dvs fettcellerna är oförstörda och har därmed alla fettlösliga vitaminer såsom A, D, E o K vitamin kvar i sin naturliga form. All mjölk som är homogeniserad, den vanligaste mjölken, har förstörda fettceller som inte kan behålla de fettlösliga vitaminerna dessa måste man på konstlad väg tillsätta.

  Fettcellerna är mjuka runda och ömtåliga, när de med högt tryck pressas genom hålförsedda membran (homogeniseras) förstörs de. De homogeniserade fettcellerna är sedan små och kantiga till sin form och idag finns mycket som pekar mot att dessa orsakar igenkalkning av kärl och ger höga farliga blodfetter!

  Har själv varit lactosintolerant och lagt massorm med pengar på lactosfri kost. Sedan flera år tillbaka lever jag med naturlig mjölk och borta är alla mina symtom och ny belastning visar ett normalt av mjölksocker.

  Dessutom har min läkare aldrig sett så höga värden av det goda kolesterolet och så låga av det dåliga, han ville då veta hur min "diet" såg ut. Snacka om hans förvåning när jag berättade om mitt modifierade LCHF liv. Naturlig mat, naturligt fett, inget socker och livet känns mycket lättare.

  När det gäller brist på kalcium så ger det inte trötthetssymtom, däremot urkalkning av skelett, dåliga naglar. Jag är ganska övertygad om att den homogeniserade mjölken lovar mycket välmående men håller inte i något av löftena eftersom man berövat den från naturliga vitaminer. Därmed kan det vara en mycket logisk förklaring till varför vi är så representativa när det gäller frakturer, trots vårt höga mjölkintag.

  Naturlig mjölk finns i dag i alla butiker, det är gammeldags mjölk eller Åsens lantmjölk (finns endast i vit plastdunk) Åsens lantmjölk finns även i lägre fettprocent än fullfett, då skummar man bort fett precis som man gjorde förr i tiden.

  Den skummade feta produkten är den naturliga grädden. Naturlig grädde finns i gräddhyllan men för att vara säker på att få det måste man läsa på innehållsförteckningen. På den ska stå, innehåll: Vispgrädde och inte något mer, står det ex stabiliseringsmedel är grädden behandlad (uppvärmd) för att få längre hållbarhet. Ingen grädde är dock homogeniserad ,eftersom det förstör grädden.

  Som barnmorska skulle jag istället titta på ditt låga HB, av artikeln framgår inte om du är man eller kvinna. Som kvinna är det nog riklig mens som kan vara orsaken och då är Nifrex ett bra komplement just den veckan. Dessutom är det viktigt att titta på kosten och se till att äta järnrik mat och C vitamin som är nödvändig för att järn ska tas upp i kroppen.

  För en man är det uppmätta värdet mycket sämre än för kvinnor, eftersom män har ca en liter mer blod i kärlsystemet och Hb mäts i g/l. I 9 falla av 10 är det kosten som inte är adekvat, även för en man är det tillskott av Nifrex som gäller, tills man fått upp sitt Hb är på normal nivå. Därefter är det järnrik kost tillsammans med C vitamin som krävs för att upprätthålla Hb värdet.

  Vid lågt Hb bör man informera om att stort intag av mjölk kan till viss del försvåra upptaget av järn.

  Så mitt råd är Nifrex, tills ditt Hb åter är på bra nivå. Tänk på dagligt intag av ekologiska grönsaker som innehåller Fe++ (järn) och C vitamin. Sist men inte minst DRICK NATURLIG MJÖLK och uteslut allt socker som inte är synligt. Resten är lättare att ha kontroll på.

  Lycka till

 2. Du borde skriva in "Mirakelmineral återupptäckt" på google och läsa om Magnesiums betydelse för kalciumupptaget. Magnesium krävs för att kroppen ska kunna ta upp kalcium.

 3. Mjölk försurar kroppen (lågt Ph-värde), för att hålla uppe Ph-värdet tar kroppen från sin buffer av kalcium (skelettet) vilket i längden leder till benskörhet. TV4 Nyhetsmorgon talar om den viktiga syra-bas-balansen http://youtu.be/0ivlM0fIW7k

 4. Wow, intressant med tanke på att 90 % av alla påståddes ha magnesiumbrist… Känns som att man aldrig blir klok på dessa vitaminer och mineraler när de alla samverkar på sätt eller annat. Tack för tipset om magnesium!

 5. Tack ska du ha för ett långt och informativt svar! Det där med naturlig mjölk var ett bra tips. Som liten drack jag obehandlad, naturlig mjölk direkt från grannens ladugård, men nu är det värre att hitta. Ska se om jag hittar någon motsvarighet här i de finska butikerna också.

  Järn i kombination med C-vitamin ska det bli. Kalcium-tillskottet kommer jag också att ta för att få de nivåerna normala, men ska absolut kolla in den naturliga mjölken som inte är homogeniserad! Tack för dina tips!

 6. Mg är en mineral som är helt nödvändig för att kunna ta upp Ca som du skriver. Mg har också en mycket viktig roll i muskelcellens förmåga att tåla höre oblavärden.

 7. Mg är en mineral som är helt nödvändig för att kunna ta upp Ca som du skriver. Mg har också en mycket viktig roll i muskelcellens förmåga att tåla höre oblavärden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *