Träningspass med mina favoritövningar i romerska ringar

Träningspass med mina favoritövningar i romerska ringar

29.05.2015

När jag inte har Crossfit Lauttasaari här så får mitt gym komma till mig istället. Visst kan man träna helt utan redskap också, men jag gillar att ha lite redskap att träna med för variation och för att göra träningspasset lite effektivare. Mina romerska ringar var ett självklart val att packa med, och även ett hopprep som inte heller tar mycket plats i resväskan.

TRX:en fick ge vika för de romerska ringarna, för med dem kan jag göra precis samma saker som i TRX, fast även lite mer. Exempelvis pull-ups är ju super i de romerska ringarna, medan det inte funkar i TRX.

tarifaträning1

Träningspass med romerska ringar

I morse blev det ett riktigt skönt träningspass med de romerska ringarna. Jag hittade en plats vid strandpromenaden med utsikt mot havet. Några gubbar satt och pratade snabbt på spanska bredvid mig och undrade säkert vad jag höll på med där jag hängde och flängde i ringarna. Jag fick ta det lite lugnt och hålla pauser mellan övningarna för att få ner pulsen eftersom jag är lite förkyld, så det blev naturligt mera fokus på styrka istället för uthållighet.

träning med gymnastiska ringar

Mina favoritövningar i romerska ringar

Träningspasset idag blev en kombination av några av mina favoritövningar i romerska ringar. Träningspasset såg ut så här och bestod av dessa övningar:

  • Pull-ups – som styrketräning med vila mellan, 4 reps x 3

2 varv igenom:

  • Knäböjshopp
  • Utfall bakåt med bendrag upp
  • Rodd
  • Armhävningar
  • Plankdrag
  • Sneda plankdrag + armhävning

Repetitioner av övningarna blev så många jag orkade, ca 10-15 repetitioner. Fördelen med träningsredskap som romerska ringar är att man själv kan variera motståndet genom att reglerna remmarnas längd och vinkeln till underlaget. Ju mera lodrätt remmarna ligger, desto svårare. Känns övningen för svår (exempelvis under armhävningar och rodd där man håller i ringarna med händerna) så är det bara att backa lite bakåt.

träning med romerska ringar

träning med romerska ringar

träning med gymnastiska ringar

träning med gymnastiska ringar

Älskar att göra pull-ups i ringarna! Det är lite svårare än i stång, så jag orkar inte riktigt lika många repetitioner, men det är bra med variation.

Sen packade jag helt enkelt ihop allt igen och promenerade hemåt. Härlig start på dagen!

träning med gymnastiska ringar

Någon annan som gillar att träna med romerska ringar? Vilka är dina favoritövningar?

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen