Hjärtproblem VS dålig hållning

Hjärtproblem VS dålig hållning

17.10.2013

Puh, äntligen kan jag pusta ut. Igår efter ett sent träningspass på Crossfit-gymmet så fick jag en jobbig, stickande bröstsmärta på vänstra sidan som inte ville ta slut. Jag har tidigare haft liknande problem, och alltid trott att det beror på hållningen, men igår blev jag lite orolig när det kom direkt efter ansträngning och bestämde mig för att gå till läkaren dan därpå. Så nu ett EKG senare konstaterades att jag inte har några allvarliga hjärtfel utan att det berodde på överansträngda muskler.

Men även om det inte var något dödligt farligt denna gång så får jag verkligen ta en funderar över min hållning. Nuförtiden sitter jag ju jättemycket på datorn dagarna i ända, och visst glöms hållningen lätt bort. När hållningen blir dålig förkortas musklerna på framsidan, och sedan när jag hux flux bräker i för kung och fosterland på gymmet är det inte så konstigt att det känns lite i musklerna. Att det alltid endast är på den vänstra sidan tror jag själv har att göra med mitt förkortade nyckelben (gammal fraktur som växt ihop fel), som ger mig en sämre hållning på den vänstra sidan.

Så synd att jag har tappat bort min Posture, för nu hade jag verkligen behövt den. Kanske jag får knyta fast axlarna i stolen istället?

hållning

Jag får också tänka på att träna de rätta musklerna för att förbättra min hållning. Inte bara övre ryggen och baksida axlar utan också bålen, som är jätteviktigt för en bra hållning. Läs mer om hållningsträning här om det intresserar.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Hjärtproblem VS dålig hållning

  1. Sandra Broman skriver:

    Skorna har kommit och jag är väldigt imponerad! Tack! :) http://www.sandrabroman.com/2013/10/feelmax-aapa.html

  2. Mia Lachmann skriver:

    Brukar också få träningsvärk i de små musklerna så det känns som om det sticker i hjärttrakten. Väldigt obehagligt! Man blir lite nojjig när det sitter runt hjärtat, för konstigt nog tycker man inte att det är lika obehagligt att ha träningsvärk i andra småmuskler…

  3. Lina Björkskog skriver:

    Ja, riktigt obehagligt kan det bli.. Läskig fast man egentligen vet vad det beror på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen