godis

Similar Posts

12 Comments

 1. Hej! Gillar verkligen din blogg, men måste bara be dig om en sak. Snälla, skriv inte att socker ökar risken för att få diabetes, skriv typ 2-diabetes eller åldersdiabetes. Att som typ 1-diabetiker alltid få kämpa mot fördomar att jag fått min sjukdom på grund av för mycket godisätande gör mig så himla trött och ledsen. Typ 1-diabetes har INGET med tidigare sockerintag att göra, medan typ 2-diabetes däremot kan ha det. Det är två olika sjukdomar, om än med liknande symptom, så snälla klumpa inte ihop dem till en och samma.

  1. Hej Erika! Tack så mycket för din kommentar! Du har helt rätt i detta, det är synd att de blandas ihop, vilket de ofta gör av bara farten. Det ska genast rättas till!

 2. Hej. Jo jag hänger på!
  Jag prövade för 2 år sen att vara utan allt socker (godis bulla ships osv) från Villa avslutningen till Lilla Jul (13 v) TUNGT men gick förvånansvärt bra för mig som är en godisgris. Jag mådde så otroligt bra, orkade träna o hade inte alls humörsvägningar varje månad. :D

  KÄMPA! VI KAN!

 3. Det här var en tuffare utmaning, främst läsken :P Men ska göra mitt bästa!
  Sen hittar jag inte det du skriver om svenska livsmedelsverkets rekommendation, tycker också det låter som mycket. Hittade inga rekommendationer på deras hemsida för olika kön (förutom om man är gravid eller ammar) utan det närmaste jag hittade var detta: http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/kostrad/Vuxna/

  "Om man äter nyttigt i övrigt, det vill säga använder ytterst lite grädde i matlagningen, och nästan uteslutande väljer nyckelhålsmärkta mejeri- och charkprodukter finns det plats för "sötsaker" som motsvarar cirka 200 till 300 kalorier per dag.

  Det motsvarar för en hel vecka
  1 bulle
  1 dl glass
  50 gram choklad
  50 gram smågodis
  1 dl chips
  sylt/mos till gröt, köttbullar, blodpudding
  marmelad till två smörgåsar
  1 glas vin
  1 lättöl"

  Vilket ju låter mer rimligt. Men der är inte en rekommendation utan utfyllnad av energibehover för att unna sig.

  1. Ja det tycker jag också, antagligen den tuffaste utmaningen hittils. Men det ska nog gå bara vi kämpar lite! Faktan jag tog kom från tidningsartikeln jag skren om, och jag hade faktiskt inte kollat upp grundkällan. Det som du hittat låter nog bättre! Fast egentligen är det ju ganska lika, bara avrundat neråt, för 300 kalorier av godis blir 75 gram. Beror på om man avrundar uppåt eller neråt. Menmen, vi kör på nu och ser hur bra det går utan, den där listan är väl för nödfall! ;)

  2. Ja, mängderna och så kan ju alltid variera lite. Det jag reagerade på var mest att du använde ordet rekommenderar vilket inte stämmer, de tycker fortfarande att långsamma kolisar från t.ex. fullkornsprodukter är att föredra.
   Än så länge hållit mig från sockret iaf!! Får se om man klarar fredagen också då det bjuds på fredagsfika :D

  3. Men jag skrev ju att de rekommenderar max 50 gram per dag, så det förstår jag iallafall som att man inte ska äta mera än 50 gram, men helst mindre. Var det någon finlandism nu igen eller? :P Fint jobbat! Fast en dag var ju okej att slarva.. :)

  4. Ja, kanske olika uppfattningar om hur vi tolkar ordet rekommendation. Sorry for that ^^'
   Nu blev det dessutom som upplagt för fail för min del, bjuds på tårta på jobbet idag. sen lär det bli på fredag också. sen är ju hela helgen kvar USCH! Min svaga karaktär kommer visa sig (T_T)

  5. Men håller med om att nog kanske låter lite positivt ändå att rekommendera socker.. :P Jag har ätit chokladrussin idag, inte enligt planen.. hmm… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *