Super gymprogram med superset – supersnabbt och superresultat!

Super gymprogram med superset – supersnabbt och superresultat!

04.01.2018

Jag tänkte tipsa om ett härligt gymprogram med superset som jag körde med min syster idag. Gymprogrammet blev riktigt typiskt pass för mig när jag har Arthur med mig. Då behöver det gå snabbt (idag hade vi max 45 min tills läggning innan han blev gnällig) och jag vill självklart få ut så mycket som möjligt ur de minuterna. Då blir det ofta superset. Idag kombinerade vi en styrkeövning med en pulshöjande övning, och i praktiken blev det väldigt lite vila eftersom vi turades om. Dvs en av oss startade med pulshöjaren, en med styrka och så körde vi två såna varv per övningspar. Den som tränade styrka bestämde tiden för den andra som tränade pulsövningen.

Snabbt, enkelt gymprogram men effektivt för grundstyrka och flås.

Nackdelen med superset är att det inte är det bästa för att träna tung styrka, då man behöver vila mellan seten för att prestera bäst. Men själv gillar jag variationen att ibland träna tung styrka och ibland superset.

Så här såg passet ut:

Uppvärmning – 3 varv igenom:

 • Kettlebellswing
 • Sumosquat – dippa kettlebellen ner i golvet med breda ben
 • Stretch: Djup knäböj
 • Mountainclimbers
 • Armhävningar
 • Stretch: Hunden

Superset x 2:

 • Knäböj med skivstång 10 reps
 • Mountainclimbers

Superset x 2

 • Militärpress 10 reps
 • Snabba knäböj med sidospark (utan vikt)

Superset x 2

 • Overhead utfallsgång 10 reps
 • Snabba dips

Superset x 2

 • Latsdrag 10 reps
 • Burpee box over

Jag skulle gärna ha gjort tre superset per övningspar om jag hade haft tid. Och avslutat med lite coreövningar. Men nu fick vi magträning från bl.a. mountainclimbers och overhead utfallsgång istället.

Overhead utfallsgång med en liten 8 kilos klimp som behövde lite uppmärksamhet

gymträning superset overhead utfall med arthur

Det var en tid sedan vi var på gymmet senast. Nu när han lärt sig krypa så smått och är så snabb i rörelserna så trodde jag det skulle vara omöjligt att ha med honom. Men han skötte sig fint idag så vi ska definitivt träna mera gym på dagarna framöver! Och det är jag glad över, för gymträning är så kul!

PS. Du säger väl till om det är någon övning som är svår att förstå och som jag borde förklara närmare?

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen