Dagens 30 min helkroppsprogram för gym

Dagens 30 min helkroppsprogram för gym

12.01.2016

I Helsingfors har vi snöstorm idag, så jag flyttade med glädje träningen inomhus. Jag hade inte så mycket tid över idag, så ett 30 minuters helkroppsprogram fick räcka. Men man hinner ju göra rätt så mycket på 30 minuter, om man bara utnyttjar tiden rätt.

Jag hade glömt mina träningsskor hemma, så jag fick utgå från övningar man kan göra barfota. Så jag bestämde mig för marklyft, kettlebellsving, pull-ups, handstående armhävningar och burpees.

 

helkroppsträning 30 min

Jag och mina rödvitrandiga strumpor, ifall någon råkade missa dem!

 

På CrossFit Lauttasaari var det lugnt som vanligt på morgonen. Jag gillar att träna i lugnet, så jag brukar passa på att träna på förmiddagen. Jag började med marklyft, 8 x 3, efter uppvärmningen. Faktum är att marklyft faktiskt görs bäst barfota. Sen ställde jag klockan på en 15 minuters AMRAP, med fyra övningar:

 • 8 pull-ups (kipping)
 • 8 handstand push-ups (liten förhöjning under huvudet)
 • 8 kettlebellsving (16 kg eller tyngre)
 • 8 burpees

Sen var det bara att hålla på så många varv som möjligt tills klockan slagit 15 minuter. Enkelt i teorin, men jobbigt i praktiken! Men det var så skönt att göra pull-ups igen! Jag hade saknat känslan av skinnet som rivs i händerna och pulsen som stiger så det bränner i hela kroppen!

 

marklyft skivstång

 

(Eftersom AMRAP:en har fokus på överkropp, så kan du lägga in exempelvis explosiva upphopp mellan varje set marklyft. Det tar lite av styrkan (eftersom man helst ska ha en vila mellan seten för att bäst resultat av tung styrketräning), men om du är ute efter träningsvärk i benen så är det helt rätt tänkt.)

Du får förstås mera än gärna kopiera programmet på din nästa träning, om du vill!

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Dagens 30 min helkroppsprogram för gym

 1. Magnus Skog skriver:

  Jag kör ett cirkelpass med trx kettlebell det är på 30 min med ledare som håller tiden. brukar vara 45 sekunder gånger två, med ca 10 sek vila emellan. Kort men känns i hela kroppen, på det tidigare gymmet satte jag och min sambo ihop fem sex övningar och körde intensivt
  Det är inte alltid längden på passet som har betydelse utan intensiteten

  1. Lina skriver:

   Det låter som ett riktigt bra upplägg! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen