Jag är skyldig gruppträningen en ursäkt

Jag är skyldig gruppträningen en ursäkt

22.10.2018

Jag känner att jag är skyldig gruppträningen en ursäkt.

Jag har dissat och förminskat. Kanske är det så att ju mera om träning jag vet, desto mer vill jag påverka min egen träning. Och sällan har gruppträningspassen erbjudit precis det jag varit ute efter. Alltid är det ju nån övning jag vill byta ut eller göra annorlunda. Hellre ett eget hårt pass på gymmet än body pump, har jag tänkt. Hellre mountainbiking än zumba. Hellre egen rörlighetsträning än yoga i grupp. (Sumo move har jag ju älskat, men det är ju så annorlunda.)

För visst är det så att jag många gånger skulle kunna få till bättre pass själv på egen hand. I teorin. Om jag skulle göra den.

Det bästa med gruppträning är att den är så enkel att få gjord.

Det är ju bara att boka in den i kalendern och dyka upp en viss tidpunkt med träningskläderna på. Du behöver inte fundera ut hur du ska träna utan instruktören sköter allt. Och dessutom får du pepp från andra i gruppen som jobbar hårt och av en instruktör som verkar ha mera energi än vad som borde vara rimligt.

Jag var på body combat idag. Jag var väldigt skeptisk innan. Men jag hade så sjukt kul! Och det var så sjukt tungt! Det var väldigt bra konditionsträning, sån jag aldrig skulle ha fått gjort på egen hand med min energinivå idag. Och nu har jag så sjukt bra feeling nu efteråt.

I fortsättningen ska jag försöka komma ihåg att all träning som blir av är bättre än den som inte blir av. Och ibland måste man bara få njuta av att röra på sig. 

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Jag är skyldig gruppträningen en ursäkt

  1. Amanda Matti skriver:

    Woho! Vad jag glad jag blir av att du gett gruppträningen en ny chans! Just det som jag också älskar, man behöver inte fundera (även om jag oftast är instruktör) plus att om man har dålig motivation får man alltid lite energi av alla andra. :) Härligt att läsa! <3

    1. Lina skriver:

      Ja, precis så är det! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen