Recension av Inov-8 F-lite och Trailroc barfotaskor

Recension av Inov-8 F-lite och Trailroc barfotaskor

28.05.2014

För en tid sedan fick jag hem mina snygga Inov-8 skor från Addnature, och nu är det dags att skriva vad jag tycker om skorna när jag har hunnit testa dem ordentligt.

Skorna jag beställde var ett par Inov-8 Trailroc 150, och Jonathan beställde Inov-8 F-lite 232. Båda klassas som barfotaskor eftersom de har ett häldropp på 0 mm, och en tunn mellansula på bara 3 mm. Mina Trailroc är terrängskor, medan Jonathans F-lite har en jämnare yttersula och passar på de flesta underlag.

Inov-8 Barfotaskor

Jonathans F-lite till vänster och mina Trailroc till höger

Det var kärlek vid första ögonkastet direkt jag öppnade skolådan som kom på posten. Skorna var precis lika snygga som på bild med sina fräscha färger. Skorna är verkligen superlätta, något man märkte direkt man lyfte dem – de väger i princip ingenting. Inov-8 namnger alltid sina skor med hur tunga de är, så mina skor väger kring 150 g och Jonathans 232 gram. Fast när jag kontrollvägde mina skor (ja, jag vet jag är nördig) så var min lilla 36:a bara 110 gram per sko, precis lika lätta som mina fivefingers.

Inov-8 barfotaskor

Mina Trailroc ser nästan ut som fotbollsskor undertill för att få bra grepp i terräng

Storleken passade bra och de satt skönt på foten. Jag gillar att Trailroc 150 har mycket utrymme för tårna framtill, även fast skon i övrigt har en tight passform. På min första testrunda så märkte jag att skorna skavde en aning runt fotknölarna, eftersom de går rätt högt upp på vristen, men redan under min andra runda hade skon anpassat sig till foten så jag inte kände av det längre.

Inov-8 Trailroc 150

Trailroc 150 torkar snabbt, vilket är en klar fördel för den som springer i terräng.

För att testa skorna ordentligt så passade jag förstås på att väta ner dem ordentligt i havet under en löprunda i Mallorca. Skorna är tillverkade i ett lite plastigt, vattenavstötande material, men blev ändå snabbt våta när jag stod med dem i vattnet. Men det smarta med dessa skor är att de väger väldigt lite även när de är våta, och torkar också snabbt igen. Även om jag stod med vatten upp till fotknölarna så funkade det hur bra som helst att springa vidare med dem sen utan att störas av mina våta skor.

Så vad tyckte jag om mina Trailroc 150? 

Skorna blev direkt en av mina favoriter för att springa med i terräng. Jag gillar verkligen känslan av att ha en superlätt sko på foten – så lätta att man nästan inte lägger märke till den. Känslan att springa med dem i terräng är likadan som med mina andra barfotaskor. Man känner av rötter och andra ojämnheter i underlaget, men skorna ger ändå skydd för att man inte ska skada sig på vassa stenar. Den största skillnaden mellan dessa skor och mina andra barfotaskor är att dessa verkligen är anpassade för terräng med sin fårade yttersula, och ger ett superbra grepp på ojämna underlag.

Inov-8 Trailroc 150

Trailroc passar bra i terräng, perfekt också på sand

Plus och minus med Trailroc 150

Trailroc 150 blir absolut mina favoriter till terränglöpning, utan tvekan. Dessa skor tål tuffa tag och passar perfekt till underlag som skog, grusvägar, sand och annan typ av off-road terräng. Men de gånger jag springer på asfalt så kommer jag inte att välja dessa. På grund av skons taggar i yttersulan så tycker jag att det känns konstigt att springa med dem på asfalt, och jag får inte barfotakänslan jag vill ha. För den som vill springa i terräng som jag är denna sko super, men om man vill springa mycket på asfalt så finns det bättre alternativ.

Inov-8 löpskor

Jonathans Inov-8 F-lite

Jonathan var liksom jag riktigt nöjd med sina skor. Den jämnare yttersulan passar bra för honom som rätt så ofta springer på asfalt. Det som han framförallt gillade med skorna var att de var så tunna och lätta och andas bra under träningen. Ett stort plus också att skorna har bra med utrymme för tårna, vilket ger en bra passform och effektiv muskelanvändning även för tårna!

inov-8 f-lite 232

Här hittar du alla barfotaskor som finns hos Addnature.

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Recension av Inov-8 F-lite och Trailroc barfotaskor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen