Tillbaka till tunga vikter och rolig träning på CrossFit Jeppis

Tillbaka till tunga vikter och rolig träning på CrossFit Jeppis

21.07.2015

Idag var det alltså dags. Jag som inte känt på en hantel eller skivstång på tre månader stod i morse på plats i CrossFit Jeppis, nervös för vad som väntade. Men när träningen satte igång slappnade jag snabbt av, för även om CrossFit-boxen var ny så var träningen bekant! Och visst fanns det lite muskelmassa och uthållighet kvar ändå trots allt, även om jag definitivt inte är i bästa CrossFit-form just nu.

crossfit jeppis

Roddmaskinerna var bekanta, pull-up-stängerna, skivstängerna, boxarna likaså. Även om gymmet var nytt försäkrade mig CrossFit-märket på dörren att jag kan träna fullt ut utan att någon tittar konstigt.

Det är nog det allra bästa med CrossFit, och det som jag har saknat mest när jag tränat utomhusträning bland alla stirriga spanjorer. Jag kan hoppa idioten och burpees fram och tillbaka, högröd i ansiktet och kippande efter luft, utan att någon funderar var det slagit slint.

crossfit jeppis

Så för att fira att jag var tillbaka där jag hör hemma satte jag och min bästa träningskompis Daniela igång med en tuff par-WOD som tog musten ur mig på ett riktigt härligt sätt! 66 repetitioner av många olika övningar. Jag njöt av marklyft, box-jumps, kettlebellswings, pull-ups, knees to elbows och så vidare, men sen när vi närmade oss slutet (=slutet på träningen, även om det kändes som ett definitivt slut där emellan också) med burpees och double unders kände jag mig allt annat än smidig.

Men det är ju så det ska vara! För att bli bättre måste ju träningen vara tuff.

crossfitjeppis3

Pull-up stången gav mig blåsor i händerna när jag var ovan, men det var så värt det! Jag älskade känslan av att svinga i stången igen – även om det ser lite plågsamt ut på bilden, hehe.

crossfitjeppis4

Träningen var rolig, sällskapet det bästa och jag gillade CrossFit Jeppis lagom stora utrymmen. Nu var vi på ett tidigt Open Gym-pass på morgonen så det var lugnt och stilla, men gissar att det är mera fart och fläkt här på eftermiddagarna. Jag och min blogg kommer att samarbeta med CrossFit Jeppis i sommar, så här kommer det garanterat att bli flera träningspass ännu!

crossfit jeppis

crossfit jeppis

PS. Ett tips till alla Jeppisbor: Nu under Jakobs Dagar-veckan så ordnar CrossFit Jeppis gratis prova på-träningar för dig som inte ännu testat CrossFit! Måndagens pass gick redan av stapeln, men du har ännu chans att delta på onsdag kl 13 och på fredag kl 10. Ingen förhandsanmälning behövs, bara att dyka upp! 

Mera kan du läsa på CrossFit Jeppis hemsida eller på deras facebooksida.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen