Veckans övning: Frivändning

Veckans övning: Frivändning

24.11.2015

Jag är supernöjd för nu kan jag frivända igen med min armbåge! Till och med tunga 1:or lyckades jag med igår, även om det inte kom några nya PR. Det kändes igen som en lång paus sen senast jag gjort frivändningar, så jag filmade mig själv för att kolla tekniken, eftersom jag tränade själv utan tränare.

Det är förresten dagens tips till er bloggläsare. Filma dig själv när du gör olympiska lyft eller andra skivstångsövningar där du är osäker på tekniken. Perfekt för att sen i efterhand analysera tekniken.

Min frivändning håller på bli rätt så ok, men det jag ännu får jobba på är styrkan i höft/rumpa. Fick det bekräftat när jag kollade videon. Själv vändningen går rätt så bra och jag fångar ju stången tidigt på videon, men sen när jag ska upp ur den djupa frontböjen så blir det väldigt ostabilt, speciellt med en tyngre vikt ännu.

 

frivändning

 

Jag tycker förresten vi lägger frivändning som veckans övning!

Clean kallas övningen ofta på engelska och i crossfit-kretsar. Frivändning är en helt fantastisk styrkeövning som tränar de flesta muskler i kroppen, samtidigt som pulsen höjs väldigt snabbt medan du tränar.

Det roligaste sättet att träna frivändning tycker jag är att testa sina gränser med en tung vikt. Det är så roligt och belönande att känna sig stark – och det är ju alltid roligt att lära sig något nytt!

Om du aldrig gjort frivändning förr så kan du kolla in de här videona där du lär dig mera om tekniken:

Om du tyckte tekniken var allt för invecklad för att ens börja träningen, så kan du kolla in Christmas Abbotts tips: Hoppa och fånga!

Våga utmana dig själv och våga prova på något nytt ibland i träningen! Frivändning kan vara en riktigt bra start. Testa gärna frivändning den här veckan! Kom ihåg bara att börja med en lätt vikt för att lära dig rörelsen, innan du ger dig på de tunga vikterna.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Veckans övning: Frivändning

  1. Nils skriver:

    Bra teknik på knäböjen! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen