djup knäböj

Similar Posts

16 Comments

 1. Jeeej jag klarade av det och det kändes inte ens obekvämt :) skall testa med stång nästa gång jag är på gymmet, tack för tipset :D

 2. Jee, super utmaning! Klarar av den djupa knäböjen hela bra, men känner att alltid kunde man bli lite rörligare. Antar utmaningen!

 3. Jag hänger på! Läste din blogg först nu, så när jag kommer hem och får mjukare byxor så är det upp till bevis!!

 4. Djupa knäböjen går bra, men oj vad jag har dålig rörlighet bröstryggen och axlarna. Vet ju om det och har en del värk i hela ryggen pga dålig rörlighet så ska absolut börja göra foamrollerövningen på kvällarna nu. Tack för det tipset!

 5. Knäböjet inget problem, det brukar väl inte vara det heller när man squattar regelbundet heller :) Testade inte sitta en längre stund nu, men ska göra det också nån dag. Ser fram emot inlägget om rörlighet och stelhet, för jag lär ska vara lite överrörlig, men samtidigt kan jag känna mig väldigt stel i vissa kroppsdelar eller vid vissa rörelser.. :)

  1. Det hjälper att knäböja regelbundet, men det är inte självklart att rörligheten är bra trots det. Låter bra :) Jo, andra inlägget är nog på gång – om än lite försenat!

 6. Tusen tack för ett superbra inlägg! Jag provade att göra “testet” och blev mäkta förvånad när jag märkte att jag inte klarade av att att gå ner i djup knäböj utan att endera lyfta på hälarna eller böja ryggen. Jag trodde att jag var rätt smidig så det här väckte mig verkligen :) Jag ska verkligen börja öva på detta och ser fram emot det utlovade inlägget om rörlighet :)

  Sen har jag en fråga – visst är väl smidigheten delvis “genetisk”, så att den också beror på hur den egna kroppen är byggd? Min sambo, som inte tränar särskilt mycket utan (tyvärr) mest sitter vid datorn, klarade testet perfekt, till och med med händerna i luften, medan det för mig, som tränar löpning och styrketräning 5-6 ggr i veckan, som sagt inte gick så bra… ;) Hur som helst, oberoende av förutsättningarna så är ju ingen ursäkt för att inte jobba på att bli bättre!

  Tack för en bra blogg, du var sååå värd priset för årets tränings-/hälsoblogg!

  1. Tänkte samma sak! Min egen mamma är ganska rörlig i många andra övningar vad jag vet, särskilt om man jämför med min pappa – ändå kommer inte hon ner alls medan min pappa klarar det. Kan det också bero på hur långa benen är i förhållande till resten av kroppen?
   Själv vill jag gärna testa, känns som en kul och bra utmaning att sitta så länge!

   1. Jo det stämmer – det är till viss del genetiskt och har man exempelvis långa lårben så kommer man djupare ner i knäböjen automatiskt, exempelvis. Så allt sånt påverkar nog. Testa och se hur det går! :)

  2. Det låter bra – det är bara att träna!

   Jo, det stämmer att rörlighet delvist är genetiskt, så vissa har mera att jobba på ä andra! Inlägget är nog på gång, men har inte hunnit med det riktigt ännu!

   Tusen tack ska du ha, så roligt att höra! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *