Veckans utmaning: Övningstips för höftrörlighet

Veckans utmaning: Övningstips för höftrörlighet

22.02.2016

När vi bodde på vårt förra ställe här i Sri Lanka och vi hela tiden blev störd av moskéerna, så började jag göra min egna grej ibland under böneutropen. Tröttnade ibland på de där inte alltid så fagra stämmorna som skränade i öronen på ett språk jag inte förstod. Jag kom på ett rörlighetsflow som jag gjorde i takt till bönen Fader Vår istället.

Det låter kanske lite knäppt, men jag rekommenderar det verkligen. Det ökar avslappningen i alla fall för mig, och öppnar samtidigt upp höften med riktigt bra övningar. Gör rörlighetsträningen du också i ditt eget tempo och på ditt eget sätt! Det behöver såklart inte vara något andligt med rörlighetsträningen om du inte vill.

Här kommer en video på en rörlighetsträning som verkligen öppnar upp höften – super för dig som behöver förbättra höftrörligheten eller annars vill bli smidigare. Gör övningarna exempelvis varje morgon, det första du gör när du vaknar. Upprepa två gånger, en gång för var ben.

Att träna höftrörlighet regelbundet är speciellt viktigt för alla med stillasittande jobb.

Övningarna kan förstås göras skilt för sig också om du föredrar det, men här ser du övningarna i ett flow, som jag föredrar att göra dem. Upprepa gärna i lite långsammare tempo än jag gör på videon.

 

 

Nu utmanar jag dig att testa på rörlighetsträningen denna vecka. Det enda du behöver är ca 2-3 minuter, och du känner dig så härligt avslappnad efteråt!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

6 thoughts on “Veckans utmaning: Övningstips för höftrörlighet

 1. John Östlund skriver:

  Ska testas så fort jag blir helt frisk från influensan.

  1. Lina skriver:

   Gör det! Det är väldigt lätt träning så även om du är lite flunsig går det säkert bra att göra. :)

 2. Per-arne skriver:

  Tack Jag ska definitivt testa på ditt program Jag behöver bli mycke smidigare i mina höfter Speciellt på höger höft Fin och bra video

  1. Lina skriver:

   Tack! Jo testa vetja!

 3. Ulla-Karin skriver:

  Har du något prpgram för rörlighet i ryggrad o dess muskler.

  1. Lina skriver:

   Testa exempelvis på foamrolling-övningarna som är de tre sista i denna video:
   http://www.linabjorkskog.com/traning/veckans-utmaning-foamrolling-sju-bra-ovningar-for-hela-kroppen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med




Gamla inlägg

Sök i bloggen