Similar Posts

11 Comments

  1. Jag flög Spanien-Finland- Spanien vid 27-28 veckor. Hade för säkerhets skull skickat in läkarintyg i förväg (finns på Finnairs hemsida). Måste inte tänka på försäkring osv inom EU, och allt gick bra.

  2. Vi funderade på att boka resa så att de skulle ha blivit senast i typ vecka 22 men beslöt sen för att skippa kändes bäst så. Var ett veckoslut till Norge i ca vecka 14 men de kändes tryggt eftersom dom har bra sjukvård i landet ifall någonting skulle ha hänt. Men så länge du reser inom dom länder som europeiska sjukförsäkringskortet är i kraft så vet man ju åtminstone att man har rätt att få vård för samma kostnad som invånarna. Skulle satsa på en av dom länderna och skippa längre resor.

    1. Jo, det tipset om gratis sjukvård inom EU fick jag! Det är ju jättebra. Så vi stannar antagligen i Europa om vi far, känns säkrast så!

  3. Ok! Förstår det har blivit en del Spanien-Finland-resor för din del! Jo man har ju billig sjukvård i hela EU, det är ju super! Så man får väl förlita sig på det. Det borde ju gälla på Kanarieöarna också, antagligen.

  4. Jag flög till Brasilien i femte månaden, det största bekymret var om jag kunde ta stelkrampsspruta eller inte (tog den). :) Själva graviditeten kan man ju inte försäkra men om man behöver sjukhusvård ska väl en reseförsäkring täcka det fram till vecka 28, oberoende av orsak? Och inom EU är det ju lugna puckar. Lycka till med resandet och med babyn!

  5. känner igen detdär med frukt! :) Har ätit fruktsallad typ varje dag sedan jag blev gravid, så gott! Har lyckats hålla mig till hemlagad “glass” på fryst bana såhär långt men vaniljglassen i frysen lockar nog ibland :)

    1. Frukt är ju så gott! Jag har hört många andra också som älskar frukt när de är gravida, så kanske det är det som kroppen behöver… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *