Julkonsert, shopping, resefunderingar och apelsiner

Julkonsert, shopping, resefunderingar och apelsiner

27.11.2016

Veckans träning: Ett hemmapass och ett pass på Crossfit Lauttasaari. Rätt så skralt med träningen faktiskt, har haft mycket annat på schemat denna vecka.

Veckans minute of fame: På Svenska Yle efter radiointervjun om vem vi litar på när det kommer till hälsan. Och på en del tidningar efter vinsten i Bloggalan förra helgen.

Veckans julfeeling: Gårdagens konsert med Florakören och Brahe Djäknar i Åbo Domkyrka. Min syster Fanny sjunger i Florakören, så igår tog vi en snabbvisit till Åbo för lite mat, julstämning och gott sällskap. Sån härlig julstämning fick jag. Innerst inne är jag en gammal tant som älskar att nörda ner mig i Åbo Domkyrkas historia och klassisk musik.

florakoren

abodomkyrka

Veckans trevligaste: Lunch på Café Köket med en f.d klasskompis. Timmarna flög iväg fast vi inte setts på flera år – sånt borde man göra oftare!

Veckans Netflix: Nya serien The Crown om drottning Elisabeth II, och Gilmore Girls nya säsong.

Veckans fundering: Flyga när man är gravid, hur funkar det? De flesta flygbolag tillåter att man flyger fram till vecka 28, och efter det måste man ha intyg från läkare att allt är ok. Men försäkringsbolag täcker ju ingenting, eftersom graviditet varken räknas som sjukdom eller olycksfall. Hur har andra gravida resesugna gjort?

klättra i palm strand boracay

Bild från Filippinerna, 2013. Jag drömmer om sand mellan tårna…

Veckans trevligaste överraskning: Ja, det jag känner i magen måste vara babyn som rör sig. Så mysigt!

Veckans mest uppskattade: Vardagsmorgnarnas sena frukostar, efter att jag tränat med morgonkunder. Det morgonmålet är det godaste och den mest rofyllda stunden under min dag. Jag äter vanligtvis ett snabbt morgonmål innan, och en ordentlig frukost när jag kommer hem.

Veckans godaste mat: Det blir nog blodgrape och apelsiner, igen. Jag har svårt med mat för tillfället, är mest sugen på frukt. Och glass.

Veckans shopping: Ja, Black Friday blir lite too much ibland när folk blir shoppinggalna, men ibland kan det verkligen vara en bra sak. När man ska köpa de där rejäla vinterskorna man så länge behövt, och de är på en rea man inte visste om när man ska hämta dem – sånt är ju bara för bra! Både jag och Jonathan fick nya skor igår.

nya-skor

Ha en skön söndag!

PS. Black Friday med upp till -50 % på onlineträning fortsätter på min blogg ännu idag – tidigt imorgon plockar jag bort de billiga priserna.

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

11 thoughts on “Julkonsert, shopping, resefunderingar och apelsiner

 1. Carina skriver:

  Jag flög Spanien-Finland- Spanien vid 27-28 veckor. Hade för säkerhets skull skickat in läkarintyg i förväg (finns på Finnairs hemsida). Måste inte tänka på försäkring osv inom EU, och allt gick bra.

 2. E skriver:

  Vi funderade på att boka resa så att de skulle ha blivit senast i typ vecka 22 men beslöt sen för att skippa kändes bäst så. Var ett veckoslut till Norge i ca vecka 14 men de kändes tryggt eftersom dom har bra sjukvård i landet ifall någonting skulle ha hänt. Men så länge du reser inom dom länder som europeiska sjukförsäkringskortet är i kraft så vet man ju åtminstone att man har rätt att få vård för samma kostnad som invånarna. Skulle satsa på en av dom länderna och skippa längre resor.

  1. Lina skriver:

   Jo, det tipset om gratis sjukvård inom EU fick jag! Det är ju jättebra. Så vi stannar antagligen i Europa om vi far, känns säkrast så!

 3. Lina skriver:

  Ok! Förstår det har blivit en del Spanien-Finland-resor för din del! Jo man har ju billig sjukvård i hela EU, det är ju super! Så man får väl förlita sig på det. Det borde ju gälla på Kanarieöarna också, antagligen.

  1. Carina skriver:

   Jo, absolut. Och spanska sjukvården är helt gratis och väldigt bra.

 4. Sara skriver:

  Vad är det för märke på de svarta skorna? (Snygga!)

  1. Lina skriver:

   Tack! De är från Koo-kenkä, märket är Migant.

 5. Majvor skriver:

  Jag flög till Brasilien i femte månaden, det största bekymret var om jag kunde ta stelkrampsspruta eller inte (tog den). :) Själva graviditeten kan man ju inte försäkra men om man behöver sjukhusvård ska väl en reseförsäkring täcka det fram till vecka 28, oberoende av orsak? Och inom EU är det ju lugna puckar. Lycka till med resandet och med babyn!

  1. Lina skriver:

   Min reseföräkring täcker inte, men jag tror nog vi stannar inom EU så känns det tryggt. Tack för tipset. :)

 6. Cat skriver:

  känner igen detdär med frukt! :) Har ätit fruktsallad typ varje dag sedan jag blev gravid, så gott! Har lyckats hålla mig till hemlagad “glass” på fryst bana såhär långt men vaniljglassen i frysen lockar nog ibland :)

  1. Lina skriver:

   Frukt är ju så gott! Jag har hört många andra också som älskar frukt när de är gravida, så kanske det är det som kroppen behöver… :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen