tjejer actionsport

Similar Posts

3 Comments

 1. Jättebra inlägg, ett tänkvärt ämne! Själv har jag åkt snowboard sen jag var 12 år gammal, men aldrig vågat mig på några trick haha…

 2. InspireUs.se eller om det är .com har grymma event för tjejer och actionsporter! Precis som det du märkt hittade de inga filmer på tjejer somåkte skidor så bestämde sig för att ta tag i det själva!

 3. Superintressant ämne och välskrivet Lina!
  Jag tycker att det är konstigt att man alltid ska jämföra allt mot mansnormen så fort det kommer till sport och fysiska prestationer… men har man helt olika fysiska och sociala förutsättningar så blir det förstås knepigt att jämföra.
  Ta till exempel boxning; där är det självklart så att man inte sätter en 13 årig nybörjare från flugviktsklassen i samma ring som en 25 proffsboxare i tungviktsklassen- det vore ju ganska absurt liksom. Ändå fortsätter man att jämföra äpplen och päron inom sporten.
  Det finns en massa sporter där vi kvinnor har samma förutsättningar fysiskt som männen, men de är få, därför måste man utgå ifrån varje prestation i sin unika kontext.
  Personligen tycker jag att det är minst lika intressant att titta på subjektiva uttryck, såsom kreativitet och stil, som det är att titta på tävlingsresultat.
  Jättebra att du tar upp det orimliga fokuset på kvinnors kroppar, det var bland annat det vi ville belysa i #BodiesOfAction-kampanjen, en norm-kritisk fotokampanj med bilder på aktiva kvinnor tagna av kvinnliga actionsportsfotografer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *