Rörlighetsträning höftböjare

Similar Posts

6 Comments

  1. Jag är alltid noga med att stretcha efter träning men dålig på att värma upp och få igång rörligheten innan jag ska springa tex. Så tack för tipsen, detta ska jag göra nästa gång. Imorgon är det vårruset som gäller, härligt med en liten kort tur bara för att det är skoj :)

  2. Jag brukar aldrig köra någon specifik dynamisk eller statisk strech innan ett pass. Bara lite uppvärmning för att få upp pulsen lite och bli varm i musklerna. Däremot kör jag yoga en gång i veckan och Flow (typ blandning av yoga, pilates och core) en gång så vighetsmässigt borde jag (dessutom gammal gymnast och thaiboxare) klara mig rätt bra. Mina skador brukar bero på annat :P

  3. Brukar ibland göra liknande du visar, ibland lite olika, med pinne ofta.
    Däremot så har jag funderat lite på om jag som tenderar att vara lite överrörlig i bla axlar kanske inte ska köra så mycket rörlighetsträning? Eller spelar det nå roll? Vet du?

    1. Om du är överrörlig i axlarna kan bara koncentrera dig på de muskler som är spända. Ex bröstmuskler blir lätt spända och kan vara bra att stretcha då och då, men att regelbundet träna rörligheten i axlarna kan vara till mera skada än nytta eftersom leden då inte får det stöd det behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *