Så hittar du perfekt mogen avokado

Så hittar du perfekt mogen avokado

29.08.2018

Har du liksom jag fattat tycke för avokado men tycker det är svår att hitta en perfekt mogen avokado? Avokado ska ju självklart vara mogen för att smaka bäst. Men det händer lätt att man blir besviken när man öppnar avokadon – inte förrän man öppnat den vet man om det var en lyckträff eller inte.

Jag tycker jag alltid får den där perfekta, mogna avokadon så här kommer mitt tips på hur jag hittar den! 

avokado perfekt mogen

1. Köp omogen avokado från butiken och låt den stå framme i rumstemperatur för att mogna.

2. När den stått framme några dagar, känn på fastheten på avokadon. Du vet att den är perfekt när fingrarna lätt sjunker in i frukten när du klämmer på den. Så det blir en liten grop kvar efter fingrarna. Är den rejält mjuk och skalet lossnat så är det antagligen för sent. Men den ska absolut inte vara hård, för då är den ännu omogen.

3. Köp hem rejält med avokado så du alltid har några mogna och några som håller på mogna.

Så öppnar du en mogen avokado

När det är dags att njuta av den mogna avokadon, öppna den så här: skär tvärsöver i mitten, från botten till toppen. Är den mogen kommer kärnan att lossna lätt. Använd samma kniv och skär upp avokadon i skivor. Ta försiktigt loss från skalet med kniv eller en sked. När avokadon är mogen är det lätt att få till fina skivor och den lossnar också lätt från skalet.

Placera avokadon på smörgåsen med smör och ost. Toppa med chiliflingor och njut! 

avokado perfekt mogen

Jag tycker också om att äta avokado i sallader och i smoothies. I länken nedan hittar du några favoriter med avokado.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Så hittar du perfekt mogen avokado

  1. Johanna skriver:

    Det är ju så gott med avokado :)

    1. Lina skriver:

      Ja, visst är det! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen