Träna hemma med barn – tips på 3 roliga övningar

Träna hemma med barn – tips på 3 roliga övningar

24.09.2020

Kan man träna hemma med barn? Jag vet att vissa tycker det inte är värt det, utan hellre drar till gymmet för att samtidigt få egentid. Och visst, det går smidigare att träna utan barn.

Men nu när Arthur börjat bli större (3,5 år) så har han börjat tycka mera om att träna med mig och framför allt agera vikt när jag tränat. Igår när vi inte varit ute på hela dagen så fick vi loss lite energi genom att träna lite tillsammans istället.

3 övningar du kan träna med barn som vikt

Vi gjorde 3 övningar 3 varv igenom och det blev faktiskt ett riktigt skönt träningspass för mig. Han fick räkna repetitionerna.

Träna med björnen sover

De här tre övningarna brukar vi ofta göra, men andra favoriter är att jag står på golvet i olika positioner och bildar tunnlar och barnen får krypa igenom. “Björnen sover” kan man leka på det viset vilket de brukar tycka är roligt. Man kan variera positionerna t.ex. mellan plankan, sidoplanka, bryggan, eller höftlyft med övre ryggen på soffan.

Är det träning att “leka hemma” med barnen?

Självklart ser jag detta som träning trots att det bara är “lek med barnen”. Vad är det för skillnad om du tränar hemma med barnen eller är ensam på gymmet. Allt räknas. Och all rörelse gör gott.

Tänk dessutom att du smyger in 3 övningar varje dag när du umgås hemma med barnen – tänk så stark du kommer att bli!

Jag är absolut av den åsikten att det är bättre att träna lite och ofta hellre än långa pass mera sällan.

Bildbevis: Det går riktigt bra att träna mitt i allt vardagsstök också, mellan tågbanor och böckerna.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen