AMRAP träning

Similar Posts

14 Comments

  1. Tack för att du visade vad tabataträning är! Jag har under de senaste två veckorna stött på ordet tabata, men inte förstått vad det är. Detta ska jag absolut prova! Verkar vara enkla övningar som ger mycket, precis vad jag vill!

  2. Körde en hel del tabataintervaller som avslutning på träningspassen när jag körde thaiboxning. Men då körde vi burpees 5x3min för att tiden skulle vara lik thaiboxningsronder och de 10sek vila var det skuggboxning som gällde. Jobbigt som attan!
    Kanske borde börja med det efter mina löppass för att komplettera.

  3. Auch, låter verkligen jobbigt! Det var ett bra recept för att få bra kondition, minsann! Men körde ni verkligen burpees 5 x3 minuter eller skrev du fel? Funderade om det är fysiskt möjligt? :P

  4. Jo, det var 5x3min så det var rätt. Men i tabataform då med 20sek burpees och 10sek skuggboxning om inte det framgick.

  5. Att träna 30-minuters pass har inget med Tabata-träning att göra. Om man kör riktig träning som professor Tabata utformat orkar man inte mer än ett 4-min pass om dagen, i annat fall har man ej tränat Tabata. Övningar man skall köra är sådana som involverar flera av de stora muskelgrupperna. Kör tex. Burpees 4 gånger och Crosstrainer-maskin 4 gånger- OK DET SKALL VARA MAXIMAL PRESTATION VARJE GÅNG- i så fall orkar du inte träna med den dagen. Visst, det är bra att träna annat också men det har inget med Tabata att göra.

    1. Hej! Oj vad lustigt det låter med professor Tabata, jag visste inte det fanns någon sån, så tack för kommentaren! Men jag känner nog till teorin om tabata att det ska vara helkroppsövningar för stora muskler, och att man med kort tid med maximal prestation kan få ut mycket på en kort tid. Men det betyder ju inte att man inte kan träna tabata-intervallerna på annat sätt. Vill man hellre träna lite muskelstyrka också så går det ju utmärkt att lägga in tabata-intervaller för olika muskelgrupper. I inlägget jag skrev tipsade jag helt enkelt om detta sätt att träna tabata. Det är ju enkelt och man slipper räkna. Inser att jag kunde ha berättat mera om olika typer av rena konditionsövningar också. Men bara för att ett sätt är rätt betyder det inte att ett annat sätt är fel. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *