Veckans övning: Side kick till krabba (+ en utmaning för veckan)

Veckans övning: Side kick till krabba (+ en utmaning för veckan)

18.12.2017

Den här veckan antar jag många har fullt upp med förberedelser inför julen och träning är kanske inte första prioritet. Men ett tips är att ta en löprunda sent på kvällen, när det börjat lugna ner sig och middagen smält i magen. Dra på dig en reflexväst och stick ut. Det kommer antagligen att kännas jobbigt innan du kommit iväg, för soffan lockar mera. Men när du väl kommit ut och iväg så har du vunnit. Det är 1-0, du mot julstressen. För ute på mörka vägar i springskor kan man inte tänka på annat än hur otroligt duktig man är att man är ute och springer i vintermörker.

Tips nummer två, är att testa veckans övning som jag nyss visade i video på instagram. Det är en övning från Soma Move som är en favorit för tillfället. Jag kommer inte ihåg vad övningen heter (nån som vet?) men jag brukar lite på skoj kalla den side kick i mina träningsprogram. I denna övning lägger du ännu till på en spark bakåt och slår över till krabban.

En övning som kommer att utmana din bål, höja din puls och pusha rörligheten framåt.

Starta i lion, Soma Moves motsvarighet till yogans hunden. Lätt böjda knän och sträck ut överkroppen. För vikten fram, och sparka ena benet under dig själv. Låt inte benet röra i golvet, bara nästan! Sväng tillbaka och sparka samma ben uppåt och låt det svänga över till en krabba. Sväng tillbaka till lion och upprepa med andra benet.

Känns det i bålen ännu? Om du låter benet sträckas långt ut? Axlarna? Fortsätt några repetitioner i snabbt tempo och pulsen skenar! 

Blev det för svårt att hänga med? Testa varianten som jag brukar kalla side kick där man startar i björnen.

sidekick magövning

Så här gör du: Knäna från underlaget, pressa ut skulderbladen. Stark mage. Sväng det högra benet under dig själv, dvs åt vänster. Fortsätt sparka hela vägen ut. Hitta balansen genom att stöda på motsatt sidas hand och fot. Tänk på att ha bra stabilitet i axeln och inte sacka ner i skuldran. Tvista tillbaka till mitten och sparka åt andra hållet.

Veckans utmaning: 

  • 20 st knäböj utan vikt
  • 10 st side kick eller side kick till krabba (dvs 5 per sida)

Upprepa 5 varv igenom, så snabbt du kan!

Vad blir din tid? 

Ett litet träningspass som blir perfekt avslutning på dagen innan du hoppar i duschen.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen