Stretchning av djupa vadmuskeln soleus

Stretchning av djupa vadmuskeln soleus

25.04.2012

En övning jag glömde att sätta in i mitt inlägg om stretchning för barfotalöpare kommer här. Det är bra att stretcha vadmuskeln med både böjt knä och med rakt knä eftersom det känns i olika muskler. Stretchningen här på bilden görs alltså med böjt knä – för att få det att kännas i den djupa vadmuskeln, soleus. Töjning med rakt knä stretchar på muskeln gastrocnemius.  Båda vadmusklerna jobbar effektivt under barfotalöpning, och därför är det bra att stretcha på båda.

Stretchning av djupa vadmuskeln soleus

Benet närmare kameran stretchas. Håll hela fotsulan i golvet, för din tyngd på benet och luta dig framåt. Töjningen känns djupt i vaden. (Ursäkta för Ronja Rövardotter-håret!)

PS. Mitt inslag om löpning kommer att sändas imorgon torsdag i radio Vega mellan 15-17 nångång, om någon är intresserad.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

6 thoughts on “Stretchning av djupa vadmuskeln soleus

 1. Ellen skriver:

  Tack! Jag har sökt efter en stretch till just dom här musklerna länge :))) Behövs värkligen när man inte löpt på ett par vekor.

 2. Henrikrlarsson skriver:

  Kanonbra stretch, tack Lina!

  1. Lina Björkskog skriver:

   Bra om det kommer till nytta! :)

 3. Catrin Åkerlind skriver:

  Hej Kan korta vadmuskler orsaka inflammation /smärta på hälbenet? Mitt på hälen och lite utsidan?

  1. Lina skriver:

   Hej! Jag är ingen expert på det området, men tror absolut så kan vara fallet. Korta muskler är ofta överspända och försvagade, vilket absolut kan leda till inflammation och smärta i området där muskeln fäster.

 4. Anders Ögren skriver:

  Kan vara Haglunds häl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen