löpning

Similar Posts

4 Comments

  1. Låter som en toppentema! Jag har en fråga, som jag visserligen inte vet om du kan svara på men testar :) Vet du om det är stor skillnad på springskor i dammodell och juniormodell? Jag har just beställt ett par springskor i den modellen jag brukar ha (asics gt 1000) med pronationsstöd, men juniorskorna var hälften billigare än damskorna, men hade storlek som passade mig. Så tänkte att jag skulle testa. Kan skillnaden vara att de klarar av olika vikter månne? En vill ju inte gå och fixa sjukt åt sig för att en är snål men….

    1. Vad bra om du gillar temat! Jag har själv haft samma “problem” som du med dam VS juniorskor, tack vare små fötter så passar även barnskorna. Men jag har förstått att barnskorna slits ut snabbare eftersom de är tänkta för en lägre vikt. De ger inte heller riktigt lika bra dämpning, så passar kanske inte riktigt för de där maraton-sträckorna. Men i övrigt när du springer med dem tror jag inte du märker någon skillnad!

  2. Härligt tema! Och just MÅL med löpningen är ett måste för mig. För några år sedan hade vi en utmaning på jobbet och då jag aldrig sprungit tidigare i mitt liv (ja förutom på lek och skoj) satte jag upp att springa 5 km på Blodomloppet. Klara det och fick lite blodad tand. Året därpå sprang jag 10 km på Blodomloppet och var så glad att jag klarat det. Men sen då… jag känner ju mig själv och utan mål så blir det inget. Så målet idag, 2 år efter 10 km, blir Linköping halvmarathon i juni. Hua! Jag tränar sakta men säkert och tror jag kommer klara att springa 21 km när det är dags. Men annars tänker jag att jag får väl gå en bit om jag inte orkar. Mer än så är det inte. Men jag hoppas att jag orkar springa hela rundan.

    1. Härligt att höra, tack för din kommentar! Visst stämmer det att mål motiverar jättemycket! Halvmaraton låter som en bra plan. Har du klarat 10 km och sprungit regelbundet (eller lagom oregelbundet) efter det så fixar du det nog! Du hinner ju bra tid ännu att träna upp konditionen också… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *