Veckans utmaning: Löpning! Sätt upp ett löpningsmål för dig själv

Veckans utmaning: Löpning! Sätt upp ett löpningsmål för dig själv

28.03.2016

Jag har haft en riktigt skön och avslappnad påsk. Förutom att slappa var planen snowboarding och kitesurfing, men det blev bara snowboarding i lördags på grund av dålig vind. Men det var så otroligt kul att vara på brädan igen! På instagram hittar du bilder därifrån, linabjorkskog heter jag där.

Nu har jag precis kommit in från ett riktigt härligt löpningspass runt Drumsö. Vädret var riktigt soligt och fint och humöret vände från botten till toppen!

 

löpning

 

Jag tänkte annars att temat på bloggen den här veckan skulle vara löpning! Vad säger ni om det?

Det är ju många som börjar springa nu igen när vägarna börjar bli bara, så jag tänkte därför passa på att skriva mera om vad man ska tänka på som nybörjare, skoval, tips på pass, löpteknik, styrka för löpare och så vidare. I veckan ska vi också prata lite mera om hur man sätter upp mål för sig själv i sin träning.

Men veckans utmaning tänkte jag kunde vara att sätta upp ett löpningsmål för dig själv, om du tänker springa i vår. Du behöver inte bestämma dig nu vad ditt mål ska vara, men du kan hålla frågan där i bakhuvudet under veckan, och fundera över hurudant mål du kunde lägga upp åt dig själv. Det kan vara allt från att orka springa 15 minuter eller att springa regelbundet till att delta i något lopp eller klara av en viss sträcka.

Mitt egna löpningsmål är, som jag tidigare nämnt, att springa 30 km terräng i sommar, och innan det känner jag att jag behöver bygga upp styrka och kondition så jag klarar av det  – för målet är att de här 30 kilometrarna ska vara en njutning att springa. Var, hur och när vet jag inte ännu. Men det jag vet är att jag vill springa mycket i vår!

Titta på den här videon och ha en riktigt bra dag!

 

PS. Imorgon kl 13 kommer jag att prata löpning i radio X3M, så du kan också lyssna då och också ställa frågor om det är något du funderar på!

Några tidigare inlägg jag skrivit om löpning:

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Veckans utmaning: Löpning! Sätt upp ett löpningsmål för dig själv

 1. Pia skriver:

  Låter som en toppentema! Jag har en fråga, som jag visserligen inte vet om du kan svara på men testar :) Vet du om det är stor skillnad på springskor i dammodell och juniormodell? Jag har just beställt ett par springskor i den modellen jag brukar ha (asics gt 1000) med pronationsstöd, men juniorskorna var hälften billigare än damskorna, men hade storlek som passade mig. Så tänkte att jag skulle testa. Kan skillnaden vara att de klarar av olika vikter månne? En vill ju inte gå och fixa sjukt åt sig för att en är snål men….

  1. Lina skriver:

   Vad bra om du gillar temat! Jag har själv haft samma “problem” som du med dam VS juniorskor, tack vare små fötter så passar även barnskorna. Men jag har förstått att barnskorna slits ut snabbare eftersom de är tänkta för en lägre vikt. De ger inte heller riktigt lika bra dämpning, så passar kanske inte riktigt för de där maraton-sträckorna. Men i övrigt när du springer med dem tror jag inte du märker någon skillnad!

 2. Härligt tema! Och just MÅL med löpningen är ett måste för mig. För några år sedan hade vi en utmaning på jobbet och då jag aldrig sprungit tidigare i mitt liv (ja förutom på lek och skoj) satte jag upp att springa 5 km på Blodomloppet. Klara det och fick lite blodad tand. Året därpå sprang jag 10 km på Blodomloppet och var så glad att jag klarat det. Men sen då… jag känner ju mig själv och utan mål så blir det inget. Så målet idag, 2 år efter 10 km, blir Linköping halvmarathon i juni. Hua! Jag tränar sakta men säkert och tror jag kommer klara att springa 21 km när det är dags. Men annars tänker jag att jag får väl gå en bit om jag inte orkar. Mer än så är det inte. Men jag hoppas att jag orkar springa hela rundan.

  1. Lina skriver:

   Härligt att höra, tack för din kommentar! Visst stämmer det att mål motiverar jättemycket! Halvmaraton låter som en bra plan. Har du klarat 10 km och sprungit regelbundet (eller lagom oregelbundet) efter det så fixar du det nog! Du hinner ju bra tid ännu att träna upp konditionen också… :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen