Ljusglimtar och höjdpunkter under 2014

Ljusglimtar och höjdpunkter under 2014

30.12.2014

Det har blivit dags att för en tillbakablick av 2014! Det här inlägget tog mig lång tid att skriva, men jag tycker också det är någon av de allra roligaste inläggen på länge. Jag tycker det är så bra att se tillbaka ibland och fundera vad man gjort och vad man upplevt, istället för att bara gasa på framåt.

2014 har varit ett riktigt bra år. När jag går igenom vad jag gjort under året märker jag att jag levt upp och mått som allra bäst på sommaren, som alltid. Sommaren är min årstid och då gör jag alltid en massa roligt. Men tack vare resor på både våren och hösten så blev 2014 ändå riktigt super! Och visst har det varit bra även i kallare temperaturer och kalla vinterväder också!

Januari

Jag började januari med en kettlebellutbildning, och annars höll jag också en hel del timmar i början av året. SUP inomhus blev en egen favorit och ibland stannade jag kvar och paddlade lite för mig själv. I januari väntade jag också på snön, som till slut kom i mitten av januari, då vi inledde vintersäsongen.

Ett av mina mest lästa inlägg under januari var kan träningsbloggar orsaka ätstörningar? 

snowkite2

kettlbell utfall oh

SUP stretch

Februari

I februari gick jag på en väldigt intressant föreläsning om neuroligisk träning i Jakobstad, som väckte mera intresse i området. Annars var det en hel del jobb som hände i februari, tills vi åkte på en två veckor efterlängtad semester till Kap Verde. Kitesurfing och SUP i vågorna var det vi gjorde på dagarna, och jag njöt så otroligt mycket av solen och värmen.

Bloggen var rätt så tyst i februari men jag funderade bland annat på sambandet mellan mjölk och kalcium – är mjölk en bra källa för kalcium?

Här hittar du inlägg om resan till Kap Verde. 

1 kitebeach

3 ponta antonio 5

5 SUP 6

Mars

Mars var en väldigt rolig månad då det hände mycket. Vi kom hem från resan och stack nästan genast iväg till Stockholm på Blogger Boot Camp, som var riktigt skoj. Resten av mars gick mycket åt till att njuta av att våren var på intåg, och jag sprang en hel del runt på Drumsö i mars. Kitesurfingsäsongen öppnades redan i slutet av mars.

På internet och hälsobloggar pratade man mycket om hälsostress och jag skrev också om min syn på saken: hälsostress

drumsö2

blogger boot camp 2014

bbc rockring3

kitesäsongen öppnad

April

April fortsatte i samma rask som mars! Höjdpunkten för april var Red Bull Ragnarok, snowkitetävlingen i Norge. Direkt jag kom hem från Norge gick jag Ds Trademarks PT-utbildning, som var en två veckors intensivkurs. Jag kom igenom kursen och blev licenserad personlig tränare. Däremellan var det en hel del jobb och timmar jag höll på kvällarna. Slutet av april kitesurfade jag på favoritstranden Lohtaja.

På bloggen skrev en hel del träningsinriktat och veckans utmaning att lära sig stå på händerna fick en del uppmärksamhet. 

Här hittar du inlägg om Red Bull Ragnarok. 

over head squat

ragnarok1

ragnarok2

lohtaja

Maj

Maj var resornas månad. Med tjejerna hade vi bokat in Mallorca i slutet av maj, och när Jonathans familj reste till Kreta hängde vi också på. Så det blev två veckor Medelhavet för mig i maj, helt otroligt lyxigt. Men jag njöt och semestrade, kollade mailen nu som då och jobbade lite på distans. När jag kom hem från Mallorca så hade Jonathan köpt en ny mountainbike åt mig, och redan morgonen därpå satt jag första gången i sadeln, där jag kom att sitta en hel del under sommaren!

Sommaren var i antågande och på bloggen skrev jag hur man ska lära sig tycka om sig själv – lär dig älska din kropp med 3-stegsmetoden.

Här hittar du inlägg från Mallorca och här hittar du inlägg från Kreta.

kreta14

DCIM101GOPRO

mallorca

mountainbike

Juni

Juni var månaden då vi köpte lägenhet och flyttade till Jakobstad över sommaren. Vi hade kvar lägenheten i Helsingfors, och det blev en del pendlande fram och tillbaka, men i princip var vi hela sommaren i Jakobstad. Och här trivdes jag – juni var nog nästan den allra bästa månaden skulle jag säga nu när jag ser tillbaka. Jag var nykär i min nya mountainbike och jag cyklade på alla spår jag hittade. Jag fick också upp ögonen för terränglöpning och drog allt som oftast med hela eller halva familjen på långpass i skogen. Jag jobbade när jag ville som egenföretagare, och där emellan hittade jag på roliga grejer. En vecka i juni var vinden otroligt bra och jag åkte 8 av 9 dagar vid Storsand, många gånger helt själv och jag njöt så otroligt mycket av kitandet.

På bloggen skrev jag bland annat om min löpningsutmaning för sommaren och vad som är bästa sättet att träna magen

DCIM101GOPRO

mountainbikefäbpda

storsand2

sbend

Juli

Juli var månaden då vi hade två veckor semester, och en av dem gick åt till att renovera vårt kök. Resultatet blev bra och äktenskapet höll ;). Juli var underbar på alla sätt och vis, och det som störde mig mest var hur alla klagade på att det var för varmt. (Det kan ju aldrig bli för varmt, inte ens fast man renoverar ett kök.) Juli var månaden då vi hängde på beachen här och där, umgicks med vänner och chillade på villan. Det blev också en hel del båtturer på havet i det varma vädret. Härliga juli!

Jag sprang i skogen en hel del, bland annat tillsammans med mamma och pappa, och ett populärt inlägg på bloggen blev prestera i löpning oberoende av ålder

krombimonttona4

DCIM102GOPRO

Lohtaja

Augusti

Hela augusti spenderade vi ännu i Österbotten, och jag försökte ta ut det sista ur kitesurfingen vid Storsand och Lohtaja. Augusti jobbade jag hemifrån som vanligt, men där emellan blev det löpning och moutainbiking i skogarna och också en hel del longboarding om kvällarna. I slutet av augusti blev det mera jobb igen och vi flyttade tillbaka till Helsingfors och hyrde ut lägenheten. Jag hittade till Crossfit Lauttasaari och började träna crossfit.

Jag var irriterad på all positiv uppmärksamhet bikinifitness fick och skrev därför inlägget bikinifitness – eftersträvansvärt eller inte? 

löpning fäboda2

Storsand4

crossfit lauttasaari

September

September i Helsingfors var härligt och jobbet kickade igång på allvar med många nya kunder. Förutom jobb tog kitesurfingen upp en del tid, för genast det blåste sydväst tog jag brädan och kiten under armen och promenerade ner till stranden. Däremellan blev det några turer till Hangö och någon stal vår GoPro-kamera. I september testade jag första gången på att tävla i SUP i tävlingen Drumsö runt.

På bloggen skrev jag “Crossfit var inte precis det jag hade tänkt mig“, ett inlägg som fick mycket uppmärksamhet och som handlade om hur min syn ändrats om crossfit sen jag började träna det själv.

Drumsö 1

SUPtävling2

Profil

CFL träning 3

Oktober

I takt med att solen började försvinna så började jag mera och mera låsa in mig på Crossfit Lauttasaari. Men visst blev det ett och annat mountainbike-pass i skogen, bland annat en sväng till Noux nationalpark och så hittade jag också backen i Malmgård, där jag tränade både löpning i trapporna och downhill mountainbiking tillsammans med Jonathan. Mina systrar kom hit på besök och vi var på en härlig konsert med Selah.

I Oktober höll jag även ett testpass för bloggläsarna på Crossfit Lauttasaari, vilket blev väldigt lyckat. Till Malta stack jag och Jonathan iväg för några dagar, och jag spenderade nästan lika mycket tid i havet som på land i det varma vattnet.

På bloggen blev det en hel del träningsprat och ett av inläggen med mest uppmärksamhet var träningsupplägg – är delade dagar eller helkroppspass bäst?

Här hittar du inlägg från Malta-resan.

malmgård4


CFL testpass1

malta21

November

Ska jag vara helt ärlig så var november rätt så usel. Jag skulle kunna skippa månaden rätt slätt bara för att den var så tråkig. Inte dålig, utan helt enkelt tråkig. Som tur hade jag Crossfit Lauttasaari där jag spenderade nästan varje eftermiddag, och visst började resultaten visa sig! Det var mycket jobb och jag var väldigt aktiv även på bloggen. Men jag saknade sommaren och gjorde bland annat en stor resekategori på bloggen för att stilla min resefeber.

Resa till Vuokatti med familjen, ny hudvårdsponsor i och med Jurlique och snowboardmässan var sånt som piggade upp.

På bloggen var några av mina mest lästa inlägg

boardexpo2

CFL träning

December

December började riktigt bra med en rolig tjejhelg här i Helsingfors, men den godaste självständighetsbrunchen. I december tränade jag lite mindre och tog det lite lugnare. Vi planerade surfresa i januari och jag höll ett träningspass utomhus för kitesurfare. En dag blev jag bortskämd med en ansiktsbehandling vilket jag levde på en hel vecka. Hjälpte till på Helsinki Surf Shop i några dagar på julrean, och stack sedan till Österbotten för att fira julen.

På bloggen skrev jag bland annat om mina topp 5 nyttiga mellanmål.

Living day spa5

viima2

julbilder2

Ett underbart år har det varit och jag är tacksam för allt jag fått möjligheten att uppleva! 2014 var året med många resor och många roliga upplevelser, och framförallt en underbar sommar. Även om året var super så var inte allt precis rosenskimrande, men så är det ju alltid; det är ju de litet sämre dagarna som gör de bättre dagarna extra underbara.

Tack för att du har hängt med på bloggen under året. Nu sparkar vi snart igång 2015 med nya utmaningar och upplevelser! 

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen